Rapid

La Mulţi Ani, Rapidule! Să ne trăieşti o eternitate!

Rapid împlineşte pe 25 iunie 2017 o vârstă frumoasă: 94 ani! Nu este una rotundă, dar ne duce cu gândul la centenarul care este tot mai aproape. Evenimentul care va marca acest superb eveniment poate fi găsit aici. Suntem într-un an 2017 tulbure, în care Rapid se chinuie, este măcinat de neputinţă, dar oblojit cu speranţă. Istoria sinusoidală a clubului de lângă Podul Grant pare să fi atins minimul. Nu e nimic, de acum nu mergem decât în sus! Pentru că s-au obţinut destule rezultate frumoase şi în 2017, chiar şi cu resurse reduse. Am ajuns de la echipa care câştiga şase Cupe ale României la rând la un club ce se bucură cu locul 1 în liga a 5-a. Sau de la formaţia care se pregătea să joace cu Juventus ori Anderlecht în Liga Campionilor, la cea care aşteaptă să joace în liga a 4-a.

Să ne bucurăm de cei 94 de ani!

În prezent este maximum posibil şi trebuie să savurăm aceste vremuri, aşa tulbure cum sunt, pentru că vor rămâne unice în istorie. Şi nu trebuie să ne fie ruşine că o dată plângeam că ne elimină Anderlecht, iar acum ne bucurăm că am bătut Progresul Spartac II! Nici vorbă! Fiindcă în acele momente trebuie să ne reamintim că Rapid a trecut şi de la înfrângeri cu 0-9 cu Corvinul Hunedoara la succese istorice cu Feyenoord, Hertha sau Hamburg. Sigur, tot ce menţionăm aici este separat de intervale uriaşe de timp. Dar am ales să facem aceste paralele pentru că tocmai despre timp este vorba în acest articol. Este un text pe care îl dedicăm celor 94 de ani din viaţa Rapidului. Începând cu minunatul moment de la 25 iunie 1923. Timpul nu ar trebui să ştirbească iubirea sedimentată de atâtea generaţii şi de atâtea milioane de oameni.

Rapid între Ujpest şi… VK Soccer

Indiferent de postură, de rezultate sau de clasament, Rapid are ceva ce nici un club din lume nu are. Şi nici nu va mai avea vreodată. Şi totul merge în strânsă legătură cu bătrânul şi eternul nostru Giuleşti. De care Rapidul se bucură încă din 1936! Şi care ne-a dat o aură indestructibilă mai mereu. Indiferent dacă adversarii s-au numit Ujpest sau Legia, Rennes sau PAOK, PSG sau Liverpool. Ripensia sau Venus, Dinamo sau steaua, Craiova sau Poli Iaşi. Clincei sau Sportul, Asalt sau VK Soccer. Indiferent de competiţie, de ligă, de ora la care s-a jucat, pe Giuleşti am fost de neoprit de cele mai multe ori. Şi vom fi în continuare! Se spune că bătrânul nostru stadion va fi reconstruit. Să vedem! Ar fi bine, chiar excelent! Dar până atunci, noi trebuie să savurăm pe deplin, alături de Rapid cei 94 de ani.

La Mulţi Ani! La anul să sărbătorim promovarea în liga a treia!

Să mai uităm de lacrimi, de suferinţă… E greu, nu are cum să ne placă când vedem ce este în fotbalul românesc de top şi când vedem unde a ajuns Rapid. Fără ca celor cu putere de decizie să le pese în adevăratul sens al cuvântului de bătrânul din Giuleşti. Nu e nimic, ne ştergem lacrimile şi continuăm drumul istoriei. Continuăm lupta, continuăm să credem pentru că Rapid este mai viu ca oricând şi trebuie să conştientizăm asta. Acum aşteptăm să ne bucurăm din nou de victorii cu Venus, Sportul, Progresul sau Tricolor. Însă în liga a 4-a. Să sperăm, ca la anul, pe vremea asta, vom discuta despre Rapid în liga a 3-a. Este tot ce contează! La Mulţi Ani, Rapidule!

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.