Drama din spatele sărbătorii rapidiştilor

andrei burduşel
Andrei Burduşel

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Nici nu mai contează că data reală de formare a Rapidului este 11 iunie. De zeci de ani, toată suflarea vişinie savurează pe 25 iunie marea sărbătoare. Ar fi şi păcat să mai schimbăm o tradiţie deja împământenită. Rapid împlineşte 94 de ani, iar evenimentul ce va marca acest superb jubileu vi l-am prezentat aici. Dincolo de entuziasm însă, această sărbătoare este diferită faţă de ceilalţi ani. 25 iunie 2017 este o zi ce va rămâne în istorie, dar nu aşa cum ne-am fi dorit. În urmă cu ceva mai bine de o lună am lansat un apel, fiind o componentă minusculă dintr-un sistem care a încercat din toate puterile să îl ajute pe Andrei Burduşel. Puştiul creţ şi înalt, care juca rugby la Colegiul Aurel Vlaicu, a fost lovit crunt de destin.

Mobilizare superbă a Federaţiei de rugby

Un munte de tinereţe şi vise ce părea de neclintit a fost lovit crunt de destin. Tratamente la Viena şi curând urma o operaţie costisitoare ce avea menirea să îi îmbunătăţească şansele la vindecare. Drama din spatele poveştii este una inimaginabilă de la sine, dar în momentul în care am aflat detalii, pielea pur şi simplu ni s-a făcut de găină. Puştiul, rapidist, pe 25 iunie 2017 urma să împlinească 18 ani! De majorat, obiectivul era să primească în dar sănătatea. FRR chiar a decis ca încasările de la meciul România – Brazilia, amical de pe 24 iunie, să îi fie donate tânărului. Din păcate, mult mai dură decât diagnosticul, a venit vestea fulgerătoare a morţii lui Andrei. Cum… Nu credeam… Tratamentul părea să funcţioneze… Să îl ajute până la operaţie… Acum 25 iunie, în loc de ziua majoratului său, va fi cea a înmormântării…

Omagiu adus de Răzvan Bărbălău

Nimic nu se mai poate explica. Fiori de neputinţă ne-au străpuns, fiindcă în astfel de momente realizezi cât de relativ este totul în viaţă. Şi cât de nesigură e ziua de mâine. Pe 25 iunie 2017, Rapid împlineşte 94 de ani de la înfiinţare. Însă nu ne putem bucura pe deplin de acest moment. Un rapidist, născut în această zi minunată, elev şi rugbyst la un liceu fondat în 1923 pierde lupta cu destinul cu numai trei zile înainte să se bucure de majorat. Cuvintele oricum sunt de prisos, mai ales pentru familia care a trăit un coşmar continuu ultimele luni. Nimic nu îl mai aduce înapoi… Mai jos aveţi un omagiu adus de Răzvan Bărbălău. Coleg de clasă şi echipă cu el şi care, da, este vărul lui Cătălin, golgheterul Rapidului.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Andrei!