Decizie incredibilă luată de CS Rapid…

cs rapid
CS Rapid a retras doua echipe din prima liga

NU VĂ BATEȚI JOC DE SPIRITUL RAPIDULUI!

Rapid și-a clădit de-a lungul celor 94 de ani un nume important în sportul românesc, cu performanțe naționale și internaționale. Cu sfert de Cupa UEFA, la fotbal, cu o Cupă a Campionilor, la handbal, alta la volei, și multe alte trofee ce au dus brandul giuleștean în top. În 2017, tot ce s-a construit în aproape un secol s-a dus pe apa sâmbetei. În momentul de față, Rapid nu mai contează din punct de vedere sportiv. Nu mai există! Nu mai sperie pe nimeni!

După drama echipei de fotbal, suporterii rapidiști s-au îndreptat spre celelalte sporturi. Şi s-a creat o campanie de promovare a handbalului, în special, dar și a voleiului, baschetului sau a poloului alb-vișiniu, considerându-se că acolo a rămas Rapidul adevărat. Rezultatele s-au văzut printr-o promovare incorpore a trei echipe feminine. Toți am crezut că este momentul de renaștere a Clubului Sportiv. Total greșit! În interior, lucrurile stăteau altfel.

Această triplă promovare, a echipelor de handbal, volei și baschet, a dat peste cap bugetul infim al CS Rapid, ceea ce a dus la o decizie șocantă pentru un club de o asemenea valoare. Echipele de volei și baschet au fost sacrificate în dauna handbalului. Decât să se facă trei echipe submediocre, se preferă ca cea mai mare parte din buget să meargă la handbal, iar celelalte două sporturi să rămână în eșalonul secund. Chiar dacă, din punct de vedere sportiv, ar fi trebuit să se înscrie în prima ligă.

E mai simplu așa, iar jucătoarele au preferat comoditatea și mediocritatea, decât să lupte să se autodepășească în prima divizie, riscând să se facă de râs cu niște înfrângeri zdrobitoare. Și e mult mai simplu pentru CS Rapid. Care își continuă activitatea fără stres prea mult, cu victorii clare în anonimat, fără pic de intenție de mărire și performanță. 

Chiar dacă handbalul feminin a fost ales ca portdrapel al Rapidului, pentru următorul sezon, este greu de crezut că vom rupe norii în Liga Națională. În ciuda transferurilor a trei jucătoare din străinătate, deoarece prima divizie din România este destul de puternică. Iar diferența față de eșalonul secund, câștigat de Rapid la baionetă în fața lui Dinamo, este uriașă.

Așadar, situația sportului rapidist este dramatică, cea mai neagră din istoria de 94 de ani. Şi trebuie să acceptăm că nici viitorul nu este prea roz, însă sperăm până la capăt. Spiritul Rapidului este acela de a nu renunța și de a lupta cu oricine, indiferent de rezultat! Însă acest spirit pare a nu fi înțeles de cei care reprezintă culorile clubului. Trist, dar adevărat! Ne vedem duminică, pentru a sărbători ziua unui club grandios.

Sursa: RAPID TV

3 COMENTARII

  1. Nu exista bani? Doar cele 2 echipe care au jucat în liga 5 au adus la bugetul clubului sportiv,cate 8000ron lunar,un total ar fi de aproximativ 80000ron(20.000$).Și sunt și alte surse de finanțare despre care nu vreau sa vorbesc.

  2. Trist, foarte trist. Sunt convis, insa, ca nu s-ar fi luat o asemenea masura daca existau bani. Nu cred ca un club nu-si doreste sa aiba o reprezentare la cel mai inalt nivel (bun…unii isi amintesc de Gloria Bistrita sau Metalul Bucuresti, ce nu dorea sa promoveze in divizia A la fotbal…), dar care ar fi solutia atunci cand nu faci fata financiar ? Personal regret voleiul, caci imi amintesc marile dueluri cu Penicilinal sau Dinamo, dar asta e…ne raman fetele de la handbal. Hai Rapid !