SOCIOS RAPID 1923: RAPIDUL, O INSULA PLINA DE PASIUNE

Socios Rapid 1923
Socios Rapid 1923

La Rapid n-a fost vreodata liniste. Definitia Rapidului este dragostea cu nabadai.

Dar tot ce s-a intamplat din august 2016 si pana in prezent reprezinta mai degraba o apropiere de un spital de nebuni simpatici decat de o activitate obisnuita de fotbal la nivel inalt.

Am scris fotbal la nivel inalt? Fotbal la nivel inalt intr-un an in care portarul nostru a alergat 4 minute sa aduca o minge trimisa departe pe un camp, de pe un teren de fotbal croit pe diagonala si aflat intr-un tablou ce semana mai degraba cu Batalia de la Calugareni?

Fotbal la nivel inalt intr-un permanent mediu tensionat in care ti se spune ca tu esti ori ca sustii o “clona”?

Fotbal la nivel inalt intr-un an in care prietenii si rudele ne intreaba: “Dar tu pe care Rapid sustii?”

Noi sustinem pe Asociatia Fotbal Club Rapid Bucuresti. Echipa ce in 2006 uimea mapamondul cu incredibilul sau parcurs european. Am ragusit explicand foarte calm faptul ca este exact aceeasi societate si ca acest lucru poate fi verificat cu mare usurinta de catre oricine.

Totusi, atunci cand vrei sa il iei pe NU in brate, nu te mai poate nimeni convinge de faptul ca uneori poate ai o parere gresita atunci cand evaluezi un om, un club de fotbal si pe suporterii sai.

Nu suntem nici mancatori de seminte, nici mancatori de pufuleti. Suntem suporteri mai aprigi si mai linistiti, asa cum exista la orice club din aceasta lume.

Dar ce ne vom face daca “altcineva o sa cumpere palmaresul Rapidului”?

Aceasta notiune, de palmares, nu a putut fi explicata de nimeni in mod coerent. Nu a venit vreo persoana care sa ne explice logic si pe intelesul tuturor ce baza legala ar avea un astfel de document pe care ar fi insiruite diferite locuri obtinute de catre Rapid de-a lungul istoriei sale.

Daca s-ar cumpara insa marca? Asta da, se poate. Dar stiti ca Rapidul a avut mai multe marci pe parcursul istoriei sale si ca marca aflata in discutie e doar una dintre ele?

In aceasta goana nebuna dupa ideea de a avea dreptate, putini au observat ca astfel de discutii sunt unice in Romania si ca nu exista la nivel mondial.

In alte tari, nu crede nimeni ca daca ii cumperi “palmaresul” lui Mike Tyson, o sa fii “continuatorul lui Tyson”.

Noi am ales sa ramanem aproape de clubul care in mod cert este legat de istoria Rapidului. Asa cum napoletanii au decis cu totii sa sustina echipa din Napoli, desi vechea societate care o administra a falimentat.

S-a mai spus ca alaturi de noi nu au venit prea multi. Meci de meci pe Giulesti avem peste 1000 oameni. Am avut un meci si cu 3000 suporteri la stadion, avand partide si cu 80 000 persoane care au urmarit transmisia live de pe Facebook a Rapidului, din ziua respectiva.

Considerati aceste cifre mici? Trebuie sa privim lucrurile direct in ochi, in mod barbateste. Nu veneau mai multi nici in Divizia B.

Problema Rapidului nu este ca acum e in Divizia E si ca din vara va fi in D, ci este legata si de faptul ca in Romania oamenii s-au cam indepartat de sport.

Cu toate acestea, comunitatea rapidistilor este privita de mai toata lumea. Foarte multi pun lupa in mod constant pe noi, ne analizeaza si ne interpreteaza cuvintele si metaforele, incearca sa le dea un sens anume si astfel, noi am ramas prezenti in constiinta publica in tot acest timp.

S-a spus ca ne razboim intre noi. S-a spus ca la noi exista o dezbinare mai mare decat in alte parti.

Dar putem oare vorbi despre faptul ca Romania este o natiune ce lupta pentru un scop comun? O tara in care oamenii isi respecta aproapele?

Daca privim situatia de la alte cluburi, poate ceva mai norocoase decat noi, vom observa si acolo grupuri si grupulete.

O fi de rau ca se intampla astfel de lucruri. Dar putini spun faptul ca au trecut totusi 27 ani de la caderea comunismului si ca pur si simplu, nu mai poti convinge multimi mari de oameni sa gandeasca in acelasi fel.

Oamenii sunt diferiti, isi doresc lucruri diferite. Si astfel ajungem in punctul in care uneori suntem aproape unii de altii la greu, dar ne invidiem atunci cand unii dintre noi avem succes.

In cadrul comunitatii noastre, avem oameni care cred ca Rapid a pierdut azi cu 1-2 meciul din deplasare cu Asalt Bucuresti pentru ca echipa gazda a jucat dur. Dar avem si oameni care au considerat ca jucatorii gazda au prins o zi mai buna si ca au castigat pe merit.

Cumva, desi suntem rivali, de la un punct incolo ajungem sa ne respectam. Pentru ca suntem colegi de competitie. Si pentru ca 99,99% vom promova ambele echipe, fiind cele mai valoroase din seria noastra.

Felicitam clubul gazda de astazi, Asalt Bucuresti, pentru victorie si pentru obtinerea celor 3 puncte puse in joc!

Indemnam la calm. Mai avem de jucat 3 meciuri in seria noastra in acest final de campionat. Depindem doar de noi si daca le vom castiga pe toate 3, nu doar ca vom promova, dar vom ocupa prima pozitie in clasament.

Spre surprinderea multora, felicitam echipa Clubului Sportiv Miscarea CFR Bucuresti pentru victoria probabil decisiva pentru promovare in seria lor, obtinuta in meciul jucat ieri in deplasare, contra echipei Atletico.

Uneori, sunt lucruri mai importante decat dorinta de a avea dreptate cu orice pret.

Si pentru ca suntem oameni simpli, rapidisti ce asteapta cu acelasi sentiment ziua de luni,va dorim o saptamana usoara tuturor!

Hai, Rapiduletul!

SOCIOS RAPID 1923

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...