Rapid Bucureşti şi sărbătoarea fericirii pure

Rapid
Suporterii au fost la datorie pentru Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

E luni. Nu prea e bună ziua pentru meci. Dar ora e ideală. 18:45. Şi până la urmă de câte ori n-a jucat Rapid vineri sau luni pe vremea când juca în Liga 1?! Ohooo! Aşa că scuzele nu prea ţin de foame sau cald, chiar dacă Asalt a pierdut acasă, 2-5 cu Unirea Dobroeşti şi Rapid e promovată matematic de pe primul loc al seriei. Băneasa e o glumă, care a avut rolul doar de a încurca play-off-ul. Pe ici, colo, a şi reuşit. Ora de vară a venit de mult, aşa că nocturna nu-şi are rostul. Răsfiraţi, pe scaune sunt undeva la 800 de oameni. Număr care a crescut după pauză sensibil, dar până acolo avem repriza 1. Ne-am fi aşteptat la mai multe schimbări în primul unsprezece, dar nu.

Absenţe importante pentru Rapid

Numai absenţele lui Oprea, Mitea, Stancu şi Berechet ne surprind. De Bimbarec ştim că e accidentat. Mihai Iosif a decis să-i ia în lot pe Andrei Dumitrescu şi Mihai Lupaşcu. Juniori care încă nu luaseră contact cu iarba de un verde perfect a Giuleştiului. Băieţii de la Băneasa probabil că au ieşit greu din tură azi, fiindcă ies la încălzire cu vreo 10 minute întârziere. Ca drept dovadă, ora de începere se schimbă. Spre 19. Nu e nimic, victoria trebuie să fie una categorică. Doar că băieţii din nordul Bucureştiului par dopaţi cu energie fiindcă ţin mingea mai mult şi mai sus decât ne aşteptam vreodată. Totuşi, Croitoru îşi face treaba şi Rapid dă repede gol. Logic ar fi să se dezlege jocul. Dar nu, şaormarii egalează cu un lob inexplicabil şi meciul capătă altă turnură. Cu o stare ca o mixtură între oboseală şi plictiseală, jucătorii lui Iosif încearcă totuşi să păstreze coerenţa.

Croitoru marchează, Dovleac se accidentează, Dragne apără 11 metri!

Şocul mai mare e la un pas însă să se producă înainte de pauză. Fiindcă Boian, căpitanul, seceră un adversar în careu şi bum! E 11 metri. Rapid câştigase 13 meciuri din 13 pe Giuleşti în acest sezon. Aşa că şi o înfrângere fără miză ar fi fost ruşinoasă. Noroc cu mâncarea… Până la urmă o echipă sponsorizată de o şaormerie nu poate avea alte idealuri în viaţă. Jucătorul lor ia mingea, sătul de tradiţionala de acum lipie burduşită cu de toate, se gândeşte la scăricică. Probabil. Fiindcă exceuţia pe care a încercat-o nu poate fi catalogată drept scăriţă. Dragne stă bine şi îi taie pofta cu puţină lămâie prin wi-fi, iar echipele intră la pauză cu 1-1. E un scor şoc, dar putea fi şi mai rău. Aşa că aşteptăm mişcările lui Mihai Iosif. Mai ales că Andrei Dovleac deja a părăsit terenul devreme în meci din cauza unor probleme medicale.

Dumitrescu aruncă tribunele în aer! Urmează Progresul

Jocul Rapidului nu se îmbunătăţeşte spectaculos, dar măcar se menţine în jumătatea oaspeţilor. Şi ca o răsplată, golgheterul de la grupa 2001, proaspăt aruncat în teren, marchează pentru 2-1. Andrei Dumitrescu îşi confirmă statutul de killer şi aduce bucurie şi uşurare. Oamenii din tribune sunt tot mai mulţi, finalul mai liniştit. Rapid însă se joacă cu ocaziile în atmosfera de acum crepusculară care se lasă peste un Giuleşti despre care se spune de ani buni că va fi reconstruit. Nu ştim ce va urma. Singura certitudine este că Rapid a promovat în liga a 4-a. Şi că mai are două meciuri de clasament cu câştigătoarea seriei 1 din liga a 5-a, Progresul Spartac II. Vă vom ţine la curent şi cu data acestor două partide. De clasament, dar care vor închide, oficial, sezonul! Rapid trăieşte!

Foto: Paul Urian