Legea care o poate ajuta pe Rapid!

Rapid Giuleşti
Giuleşti, gazdă a unui eveniment special

Guvernul României a dat pe 18 mai 2017 o lege prin care 5% din bugetul primăriilor va merge către sport. Mai exact, din această sumă de bani se vor organiza evenimente sportive. Se vor sponsoriza cluburi sportive de stat sau private, se vor premia sportivii meritorii. Astfel încât să nu se mai ajungă în situația în care cluburi de tradiție să intre în faliment. Cum este şi cazul clubului Rapid! Este totuși o lege care lasă loc de multe interpretări, în special în modul în care vor fi distribuiți acești bani. Dar să fim optimiști și să sperăm că această lege are intenții pozitive și că va ajuta sportul românesc. Care a ajuns la nivelul cel mai scăzut.

Ce a declarat ministrul Tineretului şi Sportului

„Reglementarea modului în care sunt finanţate activităţile sportive de către administraţia publică locală era strict necesară! În contextul în care multe cluburi sportive, publice sau private, sunt în pragul falimentului. Suntem responsabili de viitorul sportului şi trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a veni în sprijinul fiecărei activităţi sportive. Sportul şi performanţa sportivă sunt responsabilitatea noastră, a tuturor factorilor implicaţi, a întregii societăţi”, a declarat Marius Dunca, ministrul Tinereului și Sportului.

Reformă în sport! Beneficiază şi Rapid?

„Aceste modificări ale legii 69/2000 sunt doar începutul reformei pe care îmi doresc să o implementez în sport. Urmează legea sponsorizării activităţilor sportive şi chiar o nouă lege a sportului, care să fie adaptată nevoilor actuale. Voi colabora cu toţi factorii implicaţi pentru a implementa măsuri viabile, menite să aducă plusvaloare şi performanţă”, a mai completat el.

Sursa: RAPID TV

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...