Costi Brăileanu, dublă la primul meci ca titular

Costi Brăileanu
Costi Brăileanu

Oricât am încerca să evidenţiem ceva la prezentarea lui Costi Brăileanu, nimic nu se compară cu debutul său. Cel de titular, pe Giuleşti. S-a întâmplat tocmai la ultima partidă jucată până acum pe bătrânul stadion. Titular în locul lui Alex Petre şi profitând de suspendarea lui Bărbălău, omul reîntors în toamnă la Rapid a profitat din plin. Iar împotriva celor de la Unirea Dobroeşti, scor 9-1, Brăileanu a punctat de două ori. Primul şi al cincilea gol. E adevărat, nu au fost exceuţii spectaculoase, deosebite. Însă au fost exact unele cum i se potrivesc unui număr 11. Atât cât a avut scris pe spate Costi la acea partidă. Şi cu toate că sub comanda lui Mihai Iosif a venit abia la începutul lui 2017, povestea de dragoste dintre Costi şi Rapid este mult mai veche.

A început fotbalul la… steaua!

Mai exact din 1996, de când actualul jucător al Rapidului avea numai doi ani. A fost luat atunci, prima dată, de tatăl său pe Giuleşti. Costi e născut în 1994 şi, datorită vârstei sale a devenit al doilea „veteran” al lotului lui Mihai Iosif după Philippe Magdalinis, născut în 1987. O poveste cu un început frumos care va continua cel puţin la fel de interesant. Fiindcă şi ca jucător, Brăileanu a venit la Rapid la numai 11 ani. În ciuda acestui fapt, fotbalul la început la o mare rivală: steaua! Desfăşurarea evenimentelor în continuare o lăsăm în grija atacantului. „Eram în echipa şcolii şi m-a văzut, pe când aveam 9 ani, domnul Ştefan Sameş de la steaua. M-a luat imediat. A fost un moment neobişnuit, având în vedere că eu eram rapidist înrăit. Un alt moment special a fost după doi ani când am jucat un meci contra Rapidului. Am dat două goluri, iar domnul Cristi Petre m-a remarcat instant. Se cunoştea şi cu tata, ştia că sunt rapidist, aşa că mutarea la Rapid a fost logică”, ne explică Brăileanu.

Costi Brăileanu, coleg de generaţie cu Alex Ioniţă II

Fiind născut în 1994, Costi a fost coleg de grupă cu Alex Ioniţă II. Actualmente titular la campioana Astra. „Am jucat cam trei ani împreună alături de Alex. Este un băiat de mare caracter! Eu am şi fost plecat de la Rapid un sezon, pe la 15 ani, când m-am dus la Viitorul Bucureşti. Pe urmă am revenit în Giuleşti şi aici am încheiat junioratul”, ne mai spune Costi Brăileanu. Cea mai mare parte a carierei sale se leagă, inevitabil, de Rapid. Cu toate că a făcut popasuri la Tunari sau Academica Clinceni. Ultimul chiar în toamnă, pentru a se antrena. „M-am antrenat cu echipa mare sub comanda domnului Viorel Moldovan, în 2014. Timp de vreo 4 luni. Apoi şi sub comanda domnului Dan Alexa, după ce evoluasem un sezon în liga a 3-a, la Tunari. În toamnă am ajuns la Rapid, dar nu se mai puteau face legitimari. Aşa că am decis cu domnul Iosif să merg la Clinceni pentru a nu-mi ieşi din mână”.

Acum 10 ani a câştigat cu Rapid un turneu în Italia

În cele din urmă, Costi Brăileanu s-a întors acasă. Şi şi-a luat rolul de atacant în serios. Chiar dacă jucătorul lui Mihai Iosif a mai evoluat şi mijlocaş central sau stânga. Aşa cum ne-a mărturisit, el joacă unde este nevoie, când este nevoie. Fără a face nazuri. Cu toate că numărul favorit pe care îl are, 9, i-a stat pe spate în al doilea meci ca titular în tricoul echipei, 5-4 pe terenul celor de la SSC Băneasa. Alunecăm lin spre tolba cu amintiri a atacantului, iar aici vom discuta despre cele mai frumoase pe care le posedă. Şi care, evident, se leagă de Rapid. „Primul succes important al meu la Rapid datează de prin 2007. Am fost la un turneu în Italia cu grupa mea, pe care l-am câştigat. Am bătut multe echipe bune şi am sărbătorit cum se cuvine. O zi întreagă, la întoarcere am cântat de bucurie în autocar. Nici nu ştiu cum a rezistat şoferul!”, ne povesteşte zâmbind Costi.

Visul de o viaţă, îndeplinit

Evident, totul duce apoi spre Giuleşti. Dincolo de meciul cu Dobroeşti, primul ca titular şi ca marcator, Costi Brăileanu debutase pentru prima echipă, oficial, în dificilul test cu Asalt. Legat de acea partidă, el are câteva menţiuni speciale: „Când am debutat la Rapid am avut foarte mari emoţii! Apoi a venit meciul cu golurile… Tot pe Giuleşti! Visam această zi… Cea mai frumoasă din viaţa mea! Iubesc Rapidul, chiar dacă am fost şi la fcsb. Niciodată nu am ţinut cu aceeă echipă. Drept dovadă, la juniori A i-am bătut pe cei de la steaua şi în tur şi în retur. Cea mai mare satisfacţie era pentru mine! Toată familia mea ţine cu Rapid! Doar m-am născut în Giuleşti…” Cam acesta este epilogul scurtei poveşti pe care Costi Brăileanu a apucat să o scrie până acum în fotbal. Suntem ferm convinşi că vor urma multe alte capitole, din ce în ce mai stufoase şi savuroase.

Mesajul lui Costi pentru suporteri

Până la împlinirea acestei profeţii însă, trebuie să vă mai împărtăşim şi câteva gânduri pe care Costi a ţinut neapărat să le transmită prin intermediul site-ului 1923.ro: „Vreau să le mulţumesc suporterilor Rapidului care sunt superbi! Sunt, de departe, cea mai frumoasă galerie din România! Să vină cât mai mulţi la meciuri!!!” Mesajul a fost, aşadar, transmis. Şi suntem convinşi că cei care ne citesac vor fi din nou încântaţi pentru că nici unul dintre jucătorii lui Mihai Iosif nu îi uită. Şi pentru că aceştia, fotbaliştii, simt aportul lor. Iar pentru cei care nu au ajuns încă la meciurile Rapidului din liga a 5-a, nu avem decât atât să le spunem: Sezonul e pe terminate, hai la meciuri! Nu mai sunt multe, iar voi nu ştiţi ce pierdeţi lipsind de pe Giuleşti! Până atunci, nu uitaţi! RAPID TRĂIEŞTE!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI