Carmen Bucureşti revine după 70 de ani

prosport
Carmen revine, interviu marca Prosport

Carmen Bucureşti, echipa desfiinţată abuziv în 1947, s-a reînfiinţat după fix 70 de ani! Proiectul renaşterii fostei vicecampioane a României aparţine unui grup de oameni de afaceri din Bucureşti. Din care fac parte şi descendenţii fostului industriaş Dumitru Mociorniţă, cel care a înfiinţat clubul în 1937.

Carmen, desfiinţată în 1947 la ordinul guvernului comunist

În 1947, Carmen, care terminase pe locul al doilea ultima ediţie de campionat, a fost desfiinţată la ordinul guvernului comunist. Cu doi ani înainte, patronul refuzase un meci amical cu Dinamo Tbilisi. Pe care Ministrul de Externe de la aceea vreme, Ana Pauker, ordonase să îl piardă. Mai întâi clubul a fost supus cercetării de către Comisia Centrală Sportivă a Confederației Generale a Muncii, iar mai apoi, la 19 aprilie, a primit mustrare publică și interdicție un an de a susține meciuri internaționale.

steaua a fost cea care a luat locul cu japca

În vara anului 1947, echipa a fost desfiinţată, după ce în sezonul 1946-47 ocupă locul 2 în Divizia A. Locul său fiind luat de ASA București, viitoarea Steaua. Acum, Carmen se pregăteşte de revenire: echipa va fi înscrisă în Liga a V-a din următorul sezon, iar trialurile pentru alcătuirea unui lot de jucători vor începe pe 9 iunie.

Sursa: digisport.ro

CITEȘTE ȘI  Daniel Niculae a pregătit primele trei mutări importante la FC Rapid 1923!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ