Bă, voi chiar vorbiţi serios? Sau e glumă?!

N-o să uit niciodată! fcsb
N-o să uit niciodată! fcsb

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Am vrea noi să fie doar o caterincă, dar nu e aşa… De fapt, nu ne pasă. Caterincă este în sine fotbalul românesc, iar LPF, FRF şi echipele din Liga 1 sunt principalele ingrediente. Acum ceva zile, unul dintre stăpânii supremi ai fotbalului românesc, Gigi Becali a aruncat o chiflă prin presă. Una aflată de la Alibec, căruia i-a spus un avocat… Genial! :)))) Că la egalitate de puncte între fcsb şi Viitorul, prima ia titlul. Din momentul ăla, toată lumea a înnebunit şi a dat-o în dezbateri de te doare capul. Şi care, pentru cei mai duşi pe la şcoală, devine o nouă dovadă a incompetenţei din fotbalul românesc. Noi criticam AMFB în trecut. Dar când vedem ce se întâmplă la cel mai înalt nivel… Păi AMFB e un fel de UEFA!

LPF jenant şi momeală pentru slujitori

Bun, dacă stăpânul suprem al fotbalului românesc a dat sfoară în ţară, toţi au început să o tragă. În frunte cu principalele lui slugi. Sau hai să le zicem… slujitori. Deci recapitulăm. O idee a lui Denis Alibec a devenit mega subiect pe Facebook şi pe toate site-urile din ţară. Nu spunem de sport, că de mult nu mai sunt aşa ceva. Normal, LPF, o oază de competenţă care habar n-avea în vară de regulament nici la speţa Rapid – Timişoara a dat-o în comunicate oficiale. Ca o completare la nişte regulamente scrise, probabil, de oameni care nu au văzut un meci de fotbal în viaţa lor. Sau pentru care DEX-ul este un mister. O bătaie de joc din două părţi definesc un campionat care, pentru binele tuturor, ar trebui să pună lacătul.

Hai la TAS, vă rugăm! Aşa speţă n-au mai avut!

Competiţiile fotbalistice din România nu ar trebui să mai aibă statut profesionist. Ci, cel mult, amator! Ca să nu zicem băşcălist. Că în Liga 1 băşcălia este sportul naţional, de fapt. Rezumând, deci da. Regulamentul este formulat îngrozitor, dar şi cei care dau like-uri şi postări pe Facebook cu 27 pot fi suspectaţi de neputinţă mintală severă. Nu de alta, dar să iei rezultatele din partea ante-play-off e o aberaţie uriaşă. În fine, partea tare e că, cel mai probabil, se va ajunge la TAS. Atunci va fi şmecherie! Am da orice să le vedem feţele judecătorilor de la forul suprem când vor vedea speţa. Asta dacă ea va fi formulată corect. Avem dubii serioase în acest sens. Normal, la TAS nu s-a mai ajuns vreodată cu aşa ceva. Poate doar prin Malawi sau Haiti să mai fie situaţii asemănătoare. Poate!

Soluţie rezonabilă, desfiinţarea fotbalului profesionist românesc

Eh, probabil că reacţia celor de acolo va fi cam aceeaşi cu cea pe care oficialii lui Chelsea au avut-o când au văzut mailul de la noi în care cereau să dovedească faptul că deţin… palmaresul! Nu am văzut-o, dar sigur a fost de nepreţuit. Cam aşa va fi şi cea de la TAS. Probabil va începe cu un scărpinat pe cap, va continua cu nişte hohote şi apoi cu câteva gânduri de „cum să facem cu papagalii ăştia?!” Noi încercăm să le dăm ceva idei. Fiindcă asta e, de fapt, o formă de artă abstractă contemporană la nivel mental. :)))) Procesul ar trebui prelungit. Şi prelungit. Şi toţi audiaţi. Că doar e o speţă serioasă! Iar după vreo doi ani să se dea un verdict: „Bă, voi sunteţi proşti cu toţii! Cum naiba puteţi măcar organiza nişte meciuri de fotbal?! Propunerea noastră e să dizolvaţi LPF şi FRF!”

România fotbalistică a fost ucisă

Sigur, chiar dacă forurile fotbalului mondial sunt unele cam la fel de contestate ca cele de la noi, măcar acolo oamenii nu sunt idioţi. Iar asta se vede din felul în care se gestionează totul. Nu vor da asemenea comunicate, dar ar putea să îşi bată puţin joc de speţă. Pentru că situaţia în sine este o bătaie de joc. Şi o distracţie pentru cel care a lansat-o. În rest, nu mai e nimic de spus… România fotbalistică a fost ucisă de ceva ani. Acum continuă doar circul agonizant. Pentru că nici măcar nu este un circ bun… Totul la numai câteva luniŞi c după deciziile incredibile din cazul Rapid – ACS Poli Timişoara…

Nu putea lipsi Răzvan Burleanu!

Şi ca tacâmul să fie complet vă prezentăm şi declaraţia lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF! Întrebat despre noul scandal din Liga I şi cine va câştiga campionatul în caz de egalitate de puncte, preşedintele FRF şi-a continuat meciul de la distanţă cu LPF şi a ţinut să ironizeze forul condus de Gino Iorgulescu. În plus, Burleanu a recunoscut că noua campioană a României ar putea fi decisă la TAS, în condiţiile în care regulamentul nu este foarte clar. „În primul rând nu ne putem exprima. Avem o ligă profesionistă de fotbal care vă poate răspunde acestei întrebări. Ei sunt organizatorii. Scuze. Am vrut să spun Liga Profesionistă, dar nu de fotbal. Extistă posibilitatea să se decidă campioana la TAS. Cred că oricare dintre echipe, atât timp cât va decide acest lucru, va merge la TAS, a declarat Răzvan Burleanu conform prosport.ro.