ANALIZĂ / Cum a obţinut Rapid victoria ce a adus promovarea

rapid
Rapid a batut 4-1 VK Soccer

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

„Trei puncte noi am luat şi Rapid a promovat!”, au cântat jucătorii la fnalul meciului cu VK Soccer, scor 4-1. Rezultat care a adus promovarea echipei în liga a 4-a. Pe lângă cronică şi caseta partidei, pe care deja vi le-am prezentat, 1923.ro îşi propune să facă şi o analiză asupra jocului din această partidă crucială. Care va diseca mai ales modificările din primul 11. Unele oarecum neaşteptate.

Aşezare diferită pentru Rapid

În primul rând, formula 4-5-1, atipică comparativ cu cele mai multe meciuri ale sezonului, în care Rapid a jucat 4-4-2. Dar renunţarea la un vârf şi urcarea după mult timp a lui Marian Cocu la închidere a adus un plus de consistenţă şi de siguranţă la centru. Fiindcă acolo de regulă jucau Mitea, Stancu sau Croitoru. Fotbalişti cu profil aprope în totalitate ofensiv. Cum Cocu a revenit la mijloc, în centrul apărării a revenit din primul minut Octavian Ursescu, iar el s-a achitat excelent de sarcinile de joc.

Manole s-a impus în primul 11

Interesantă a fost şi titularizarea lui Dragoş Manole. Revenit de câteva săptămâni după o accidentare, acesta i-a luat locul lui Daniel Geambaşu în primul unsprezece încă de la partida cu Asalt. Şi evoluţiile sale l-au determinat pe Mihai Iosif să îi dea credit în continuare. Schimbări semnificative nu au mai fost, decât cea a păstrării lui Robert Croitoru pe banda dreaptă, mişcare forţată de suspendarea de două etape a lui Narcis Ioniţă. Bărbălău a părut să se simtă, de această dată, excelent ca unic vârf. Dar a beneficiat din plin şi de aportul lui Andrei Dovleac!

A debutat Sandu

Cu alte cuvinte, în loc de concluzie, vorbeşte rezultatul. Scorul de 4-1 şi promovarea aferentă oferă indicii clare că formula a fost una câştigătoare. Mai mult, pe final Mihai Iosif a mai oferit unui puşti de la grupa 2001 şansa debutului pe Giuleşti. Este vorba despre Dan Sandu, unul dintre fundaşii titulari de la grupa de vârstă campioană municipală. Rapid trăieşte!