Socios Rapid 1923: invitatie la responsabilitate!

Socios Rapid 1923
Socios Rapid 1923

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

La jumatate dintre meciurile jucate acum in Liga 1 din Romania vin intre 100 si 300 spectatori. La frumoasa noastra echipa, AFC Rapid Bucuresti, vin intre 1300 si 3000 suporteri, in functie de meci, zi, ora de disputare si chiar de vremea de afara. Acestea sunt cifrele seci pe care dorim sa le prezentam in fata dumneavoastra. Intre 1300 si 3000 suporteri la meciuri care totusi au loc in Liga a V-a.

Tindem spre mai mult si nu e meci la care sa nu privim cu inima stransa catre portile de acces in stadion. Si sa speram ca vom fi 4, 5, 6 mii oameni. Precum un frate care isi asteapta inapoi fratele suparat si plecat de acasa. De ce prezentam aceste lucruri? Pentru ca implicarea SOCIOS RAPID 1923 a atras atat incurajari, laude, cat si critici. Aplicandu-se principiul stramosesc ce spune ca “facerea de bine e…”

SOCIOS RAPID 1923, grupul de suporteri care s-au reunit in acest proiect pe modelul Barcelona sau Benfica si pe care il vedeti de cateva meciuri pe afisele de meci ca fiind co-organizator la meciurile Rapidului de pe Giulesti nu e vreo corporatie cu oameni de afaceri care au atat de multi bani incat nu mai stiu ce sa faca zi de zi cu ei. Suntem oameni cu un venit ce pleaca de la cel minim pe economie si ajunge la un nivel peste media de la noi din tara. Dar in niciun caz nu suntem oameni de Top 300 business men din Romania, daca acest gand nu va da pace!

Noi ne framantam impreuna cu oamenii din conducerea clubului AFC Rapid Bucuresti sa facem in asa fel incat sa jucam multe meciuri pe Giulesti. Cred ca ati observat ca, desi momentan suntem in Liga a V-a, am cautat sa jucam inclusiv in nocturna si de asemenea, in acest play off, am negociat sa jucam cat mai multe meciuri pe batranul nostru Giulesti. La meciul de ieri, ne-am auzit vorbe ca am inceput sa le dam ordine oamenilor. In legatura cu locul din care acestia ar trebui sa urmareasca meciul de pe stadion. Si e bine ca toata lumea sa inteleaga despre ce este vorba.

Cu toate problemele pe care le intampinam la acest nivel si din toata lipsa de fonduri, clubul AFC RAPID si SOCIOS RAPID 1923 nu cer bani pe bilete copiilor de pana la varsta de 16 ani. Mai mult, un bilet la peluza si Tribuna a II-a e de 5 lei. Oricat de ciudat ar suna pentru unii, suporterii nu au voie sa se urce pe gardul care desparte tribunele de terenul de joc. Clubul organizator are obligatia legala de a se asigura ca acest lucru se respecta. Altfel, risca sa fie amendat. De asemenea, acel loc e si periculos pentru un copil care se urca si poate cadea in gol de la o inaltime destul de mare.

Rugamintea noastra catre copiii care se duc in acea zona si uneori catre parintii lor a fost sa nu mai faca aceste lucruri. Pentru ca riscam amenzi ce ne-ar periclita organizarea meciurilor pe Giulesti. Nu ne credem mai destepti decat suntem si nu impunem nimanui de unde si cum sa urmareasca meciurile Rapidului.

Dar va intrebam, e corect sa primim o amenda de 30 milioane/3000 lei, asa cum am primit la meciurile trecute care inseamna 600 bilete vandute? E corect fata de copiii care joaca de multe ori neplatiti pentru Rapid? E corect fata de oamenii care fac o munca de voluntariat si stau la supra control la portile de acces ale stadionului sau fac munca de stewart pentru a ajuta Rapidul? De asemenea, oameni buni, exista o lege la noi in tara care interzice consumul de bauturi alcoolice in public. Stadionul nu e un loc in care consumul de bauturi alcoolice sa fie permis. S-a intamplat la meciurile trecute si asa s-a si ajuns la amenda mentionata.

Aceste doua situatii prezentate reprezinta un risc la adresa bunei organizari a unui meci al Rapidului. Daca va e dor de episodul “Bricheta”, daca va e dor de scaunele aruncate in terenul de joc, daca va e dor de uriasele amenzi primite de Rapid chiar si atunci cand se zbatea sa scape de faliment, atunci probabil ca ne veti injura. Daca insa veti intelege ca suntem niste simpli oameni care vrem doar sa dam o mana de ajutor, atunci veti realiza ca a sustine o echipa presupune si un dram de responsabilitate. Din partea fiecaruia dintre noi.

Oameni buni, ne punem mintea la contributie sa gasim cele mai bune solutii pentru Rapid. Stim ca nu putem fi intotdeauna pe placul tuturor.

Va lansam o invitatie la responsabilitate.

Va multumim ca ati citit aceste randuri si Hai, Rapiduletul!