Săpun şi fanfaronii din România

Săpunaru
Cristi Săpunaru

Şocant este că unul dintre cei mai buni fotbalişti români a fost terfelit fără scrupule din cauza meciului Astra – Viitorul 1-2. De toţi cunoscătorii de prin fotbalul românesc. Ghilimelele mi-a fost şi lene să le mai pun la cuvântul ăla lung din centrul propoziţiei precedente. Săpunaru a fost acuzat că în prima jumătate de oră a greşit la golurile Viitorului şi că a provocat o lovitură de la 11 metri. Apoi că nu a executat el penalty-ul de care a beneficiat Astra. Cu toate că el este omul care o face de regulă. Păi dacă luăm fazele pe rând, şi le urmărim puţin, înţelegem foarte uşor ce s-a întâmplat. La primul gol greşeala a fost una închipuită. Adică un fundaş, în viziunea acuzatorilor, nu poate fi depăşit. Dacă omul din atac dă gol, e exclusiv vina lui.

Săpunaru nu a comis fault când s-a dat 11 metri!

Apoi, autogolul cică a fost intenţionat. Dacă prin Occident s-ar spune asta la o fază la care un fundaş nu a încercat altceva decât să blocheze o centrare, deviind nefericit în proprie poartă aşa ceva, oamenii de fotbal l-ar privi cu milă. La noi însă oameni de fotbal sunt mai puţini decât fotbalişti. Din cei adevăraţi ne referim, precum Cristi Săpunaru, de exemplu. Că tot este el protagonistul materialului. Nu în ultimul rând, Săpun e acuzat că l-a faultat pe Florinel Coman în careu. S-a dat 11 metri, dar ce să vezi? El, săracu’, nici nu l-a atins… Iar după nu a bătut lovitura de la 11 metri fiindcă e greu să simţi că ai fost în centrul a trei faze fierbinţi pentru echipa ta. Chiar dacă te cheamă Cristi Săpunaru. Cei ce au comentat de prestaţia lui nici nu merită pomeniţi. Pentru că ştiu la fel de mult fotbal precum un smoc de iarbă din faţa blocului.

Încă o dată, succes Mititelu!

Trist este că în fotbalul românesc se dărâmă cu atâta uşurinţă orice urmă de valoare. Iar Cristi Săpunaru a demonstrat cât de important este în angrenajul echipei naţionale. Chiar şi la aproape 33 de ani. Nu e însă de mirare! Ăsta e motivul pentru care cinci meciuri din Liga 1 nu ajung uneori adunate la 3.000 de suporteri, câţi au fost la meciul Rapid – CS Dinamo. Sau de ce Petrolul are 7.000 de oameni în liga a patra, iar FC Voluntari nu strânge câteva sute în prima ligă. Ori care este motivul pentru care unii compară AFC Rapid cu FC FCSB sau CSU Craiova. Sunt lucruri care par absurde, dar care reflectă realitatea în care trăim. De aceea sperăm ca Adrian Mititelu să câştige procesul cu FRF şi LPF. După aia să vedem fotbal!

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...