Rapid, invitat să joace în liga a 2-a

rapid
Rapid...

Petrolul, Rapid, Otelul, Universitatea Cluj, Corvinul Hunedoara, Jiul Petroşani, Argesul, Farul etc. invitate în liga a doua de la anul. A fost postarea unui jurnalist din Prahova, pe Facebook, preluată de b1.ro pe 21 martie şi dusă la alt nivel de cei de la Farul Constanţa pe… 1 aprilie! Sigur, nu e o păcăleală! Federaţia se gândeşte serios să recheme toate cluburile eliberate mai sus. Alături de SC Bacău, de Politehnica Iaşi, de Gloria Bistriţa, de Progresul, de Sportul Studenţesc, de FC Baia Mare. Ba chiar şi de Venus Bucureşti şi FC Vaslui am auzit ceva! Dar… unde încap?! Ei, aş! Asta e problema, dom’ne?! Păi Sepsi Sfântu Gheorghe, CS Mioveni, Dunărea Călăraşi, Academica Clinceni, CS Afumaţi şi CS Baloteşti vor fi retrogradate direct în liga a treia. Nu sportiv, ci pe bază de tradiţie, no?!

Liderii din liga a 3-a, direct la judeţeană

ASU Poli Timişoara nici nu mai încape în discuţie! „Păi ce club e, bă, ăla fondat acum şase ani de suporteri?! Aia e tradiţie???”, s-au auzit surse apropiate FRF discutând pe la colţuri. Sigur, mai sunt cele cu pretenţii de promovare din liga a 3-a. Gen Metaloglobus, Miercurea Ciuc, Hărman, Ştiinţa Miroslava, Hemannstadt, Comuna Recea, FC Zalău, Naţional Sebiş sau Industria Galda. Numai că în cazul lor s-a început deja procedura de retrogradare în ligile a 5-a sau a 6-a, după caz în fiecare judeţ, din cauza faptului că acestea au îndrăznit să îşi dorească promovarea în al doilea eşalon, acolo unde echipele joacă doar pe bază de invitaţie. Acesta ar fi primul pas. Înspre normalizarea fotbalului românesc ar mai fi apoi o etapă. Cea a reformării, pe bază de invitaţii şi a Ligii 1.

Rapid şi ceilalţi în Liga 1 în 2018! Chiar dacă nu promovează…

Cluburile menţionate în primul paragraf, alături de FC Braşov, Olimpia Satu Mare, UTA, Chindia Târgovişte sau Dacia Unirea Brăila vor fi sută la sută reprimite în prima ligă, indiferent dacă promovează sau nu. Pentru că au tradiţie. Şi nu sunt cluburi de toată jena precum Concordia Chiajna, FC Voluntari, FC Botoşani, Viitorul Ovidiu sau CSMS Iaşi. Iar cele din urmă, fireşte, vor fi retrogradate în liga a doua sau mai jos. Depinde de chef. Şi gata! Fotbalul românesc va aduce din nou 10.000+ de suporteri la fiecare meci, iar echipa naţională va deveni în premieră campioană mondială în 2022! Tocmai în Qatar! Mulţumită acestui sistem bazat pe invitaţii şi pe reparaţii morale gândit de FRF! Ce ne mai lipseşte? Avem tot! Belşug fotbalistic în eterna şi fascinanta Românie!

Liga 2 nu e nuntă! Ne vedem joi, 13 aprilie, ora 18:30, pe Giuleşti!

Am fi foarte dezamăgiţi să credem că articolul de mai sus nu a fost perceput drept un pamflet. Un pamflet ce dă aproape în umor negru. Pentru că nu ne dăm seama cum astfel de lucruri pot fi luate în serios. Sigur, ar fi simplu să ne dorim ca Rapid să fie invitată în liga a doua. Dar în baza a ce? Şi, mai presus decât orice, cu ce pregătire? Ştim, e uşor de dat cu părerea şi de găsit soluţii care sfidează logica. De gândit, socotit, calculat, mai greu… Nu e nimic… Noi vom fi, etapă de etapă alături de Rapid în liga a 5-a, în liga a 4-a şi aşa mai departe… Liga este ultimul detaliu care ne interesează! Aşa că ne vedem joi, 13 aprilie, ora 18:30, în nocturnă pe Giuleşti, la meciul Rapid – Asalt. Să nu mai visăm la invitaţii în masă. Totuşi liga a doua nu este nuntă…