Golgheterul Săpunaru! Cifre excelente în ultimii doi ani

Săpunaru
Cristi Săpunaru

Astra a bifat o nouă înfrângere în play-off. Şi din păcate şansele la titlu, al doilea la rând, s-au cam dus. Cu toate acestea, căpitanul giurgiuvenilor, Cristi Săpunaru, este într-o formă de zile mari. De doi ani! Adică de când s-a întors în fotbalul românesc, Săpun a avut prestaţii dintre cele mai consistente. Revenit la începutul lui 2015 la Rapid, Cristi Săpunaru a dat randament excelent atât în Giuleşti. Dar şi la Pandurii şi Astra unde a jucat ulterior.

Săpunaru în doi ani: 91 meciuri, 18 goluri!

În total, fundaşul de fier al Giuleştiului a jucat 79 de meciuri oficiale în toate competiţiile la echipele de club. Plus 12 la prima reprezentativă. Ceea ce înseamnă un total de 91 de partide în doi ani şi două luni. O medie foarte bună. Ceea ce este însă cu adevărat remarcabil e faptul că Cristi Săpunaru a arătat şi o poftă teribilă de gol. El a punctat de 18 ori. Un număr care la prima vedere nu este impresionant, dar dacă judecăm faptul că poziţia sa de bază este cea de fundaş, putem conchide că numărul este de-a dreptul spectaculos.

Dăduse 15 în toată cariera până în 2015

E adevărat, Săpun a jucat la juniorii lui FC Naţional atacant. Şi mai evoluează şi acum pe această poziţie, ocazional. Mai ales pe finalurile de meciuri, atunci când scorul o cere. Chiar şi aşa, dacă ne gândim că până în 2015 totalul golurilor pe care le marcase la seniori, în competiţii oficiale, era de 15, realizăm nivelul la care Cristi joacă acum. Este, practic, unul dintre golgheterii campionatului românesc dacă luăm realizările sale cumulat pe acest interval specificat. Din februarie 2015!