Golgheter pe golgheter se scoate!

rapid
Rapid

Pentru prima dată în acest sezon nu putem conta pe al nostru golgheter, Cătălin Bărbălău. Atacantul a acuzat o problemă musculară, iar Mihai Iosif a preferat să îl menajeze. Îl bagă pe Alex Petre. Cu 8 goluri în 9 meciuri jucate, Alex e o soluţie viabilă. Cu numărul 14 pe tricou iese cu fruntea sus în ritmurile imnului Rapidului. Din boxe răsună cea mai îndrăgită melodie din Giuleşti. Nocturna stă să se aprindă, iar ceilalţi 10 colegi ai lui Petre au aceeaşi atitudine. Joacă de la ora 19:00, la lumina reflectoarelor. Despre adversari nu prea multe, că nu merită. Doar că la precedentul meci pe Giuleşti au luat 8-4.

Alex Costache, primul gol pe Giuleşti!

Şi asta pentru că Mihai Iosif a făcut multe schimbări pe final. În rest nimic, ar fi prea multă reclamă inutilă. Nu terminăm de aproximat suporterii din tribune, că Alex Costache aruncă tobele în aer! Primul gol al roşcovanului din centrul apărării pe Giuleşti! O, Doamne! Şi cât de important este! Conducem cu 1-0 şi atacăm continuu. Steagurile flutură fără încetare, iar gradele din termometru refuză să scadă. Vremea e minunată pentru fotbal. Iar Rapid arată excelent. Chiar dacă nu avem atacanţii cu care am început campionatul şi care în 2016 au marcat împreună 25 de goluri: Cătălin Bărbălău şi Costi Berechet. Narcis Ioniţă, Alex Petre şi Andrei Dovleac îşi spulberă adversarii din punct de vedere fotbalistic.

Golgheter out, golgheter in!

Să nu mai vorbim despre Mitea sau Bimbarec, cei care prin driblingurile efectuate pur şi simplu ne dau emoţii pentru integritatea lor fizică. Lovitura însă vine tot de la Alex! Dar nu Costache, ci Petre! Înlocuitorul golgheterului marchează al nouălea său gol. În zece meciuri! Şi nu oricum! Ce gol dă! Un lob de la vreo 25 de metri, profitând de o ieşire hazardată a portarului advers. De aici jocul nu mai are istoric. Pentru că Rapid îl controlează în totalitate. Ocazie după ocazie, cursă după cursă a lui Dovleac. Multe picioare înnodate şi probabil ceva material sintetic roşu imprimat în gazonul bătrânului Giuleşti. Dar emoţiile persistă totuşi până la final. Fiindcă pe unica inexactitate în apărarea noastră se marchează golul de… Nu îi putem spune de onoare… În orice caz tensiune există.

CITEȘTE ȘI  FC Rapid 1923 - Dunărea Călărași 4-1. Sprint spre promovare!

Rapid trăieşte!

Cum însă cu obiectul muncii e mai greu, sărbătorim o nouă victorie. Nu mai e 8-4, dar e bun şi 2-1. Tot trei puncte înseamnă şi ne duc pe primul loc în play-off. Chiar dacă avem un meci mai puţin jucat! Rapid trăieşte şi o face mai frumos decât oricând! Cu victorii pe linie şi arătând o poftă de joc remarcabilă. Mai sunt cel puţin trei meciuri de jucat în play-off pe Giuleşti, aşa că să fim alături de băieţi! Trebuie să ne gândim că o dată în viaţă avem ocazia să vedem un Rapid exclusiv rapidist în liga a 5-a, jucând în nocturnă! Pentru că jucătorii care îmbracă acum tricoul vişiniu sunt rapidişti puri! Iar, mai nou, golgheter pe golgheter s-a scos! Alex Petre a suplinit cu gol lipsa lui Cătălin Bărbălău!

Foto: Alex Paraschiv

MECIUL POATE FI REVAZUT AICI

LĂSAȚI UN MESAJ