Fericire! CS Rapid a obtinut promovarea!

cs rapid
CS Rapid bucurie

Giuleștencele au pierdut în Ștefan cel Mare, 22-28, dar rezultatul din tur, 24-16, a atârnat ca o greutate legată de picioarele dinamovistelor. CS Rapid București revine după un singur sezon în prima ligă. Totul s-a decis joi seara, în „Ștefan cel Mare”, în fața unei echipe înființate de mai puțin de un an. Dinamo pierduse în tur, în Giulești, 16-24, și avea nevoie de un succes la nouă goluri diferență pentru a tranșa lupta pentru promovare.

Dinamo a început tare, CS Rapid cu garda sus

Cu multe transferuri noi, cu jucătoare experimentate, Dinamo a ratat o șansă mare. Gabriela Dobre, fostul portar al Brăilei, a închis poarta. Șeiko și Laura Popa au făcut legea pe semicerc, iar „alb-roșiile” aveau deja 6 goluri în minutul 13: 9-3! Rapidistele au tras cu dinții, mai ales în apărare, și au echilibrat jocul. La pauză mai erau doar 4 goluri: 11-7. În partea a doua, inexplicabil, Nicoleta Alexandrescu, antrenoarea de la Dinamo, a ales să se apere mai avansat, iar rapidistele au profitat. Au reușit să țină diferența de pe tabelă la o marjă care să nu pericliteze avantajul din tur.

300 de fani rapidişti la meci

Cu toate eforturile, cu zbaterile tinerelor Andreea Popa, Alexandra Badea, Dinamo nu a condus niciodată la mai mult de 7 goluri. Rapid a trăit prin golurile Alexandrei Trifan, prin experiența Alinei Dobrin și a Cristinei Niculae, dar și prin paradele portarilor Gureșoaia și Ceaușescu exact în momentele-cheie. La final, rapidistele au sărbătorit promovarea în galerie, alături de cei aproximativ 300 de fani care au cântat tot timpul, susținându-și favoritele.

Alina Dobrin e un simbol al Rapidului și a jucat și la 41 de ani, aproape tot meciul

Alina, un vis devenit realitate. Din nou în prima ligă.
Mi-am dorit mult să las echipa asta în prima ligă. Din nou voi zice, probabil, că mă retrag, vârsta își spune cuvântul. Contează că am reușit și aș mai vrea acum să găsim oameni să vină alături de fete, să ne ajute financiar pentru a nu mai retrograda.

Ți-a fost vreun moment teamă că nu veți reuși, că Dinamo va întoarce scorul?
M-am gândit și la lucrul acesta, dar cu trecerea timpului vă spun sincer că le-am simțit că sunt timorate, fricoase. Și la noi cele tinere au jucat cu teamă, dar am încercat să le ajutăm, să le ridicăm noi, cele mai experimentate.

Veți putea să rămâneți în prima ligă?
Va fi foarte greu. Avem nevoie să fim susținute, să găsim niște oameni care să vină alături de echipă. Mulțumesc enorm suporterilor că au fost alături, că ne-au încurajat și sper să le fi făcut o bucurie.

promovări a reușit tehnicianul Vasile Mărgulescu în cariera sa: una cu RATB, una cu Progresul, una cu CSM București și două cu Rapid

„Dinamo a picat în plasa întinsă. Le-am lăsat să arunce de la distanță și au risipit multe mingi. Avem nevoie de trei transferuri și vom rămâne în prima ligă”
Vasile Mărgulescu, antrenor Rapid

Marcatoare Rapid: Trifan 11, Cr. Niculae 2, Dobrin 2, Doica 2, Cruceanu 1, Trăilă 1, A. Gheorghe 1, Bucă 1, Leahu 1. Antrenor: Vasile Mărgulescu

Sursa: gsp.ro

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...