La Multi Ani, Marius Şumudică!

marius sumudica
marius sumudica

Marius Şumudică a împlinit 46 de ani! La Mulţi Ani şi multă sănătate pentru unul dintre cei mai titraţi rapidişti! Este unul dintre puţinii oameni care au activat la Rapid atât ca jucător cât şi ca antrenor. Şi, mai important decât orice, a coborât din tribună. Pentru că acolo şi-a petrecut copilăria şi tinereaţea. Pentru echipa din Giuleşti a jucat în intervalele 1996-1999 şi 2001-2002. Prima dată a câştigat un tiltu şi o Cupă, pentru ca şi a doua experienţă să se încheie tot cu o victorie în finala Cupei României. În aproximativ 120 de meciuri oficiale jucate pentru Rapid, Marius Şumudică a marcat 45 de goluri în campionat, Cupa României şi Cupele Europene.

Marius Şumudică, golgheter şi antrenor de succes

Cea mai importantă performanţă individuală a lui Şumi a fost titlul de golgheter al Rapidului. Pe care l-a obţinut în 1998-1999, atunci când Rapid a luat titlul după 32 de ani de aşteptare. Marius Şumudică a marcat atunci 17 goluri. El a revenit apoi la Rapid în 2010. Ca antrenor de această dată. A rezistat doar 29 de etape din 34. Munca sa a fost dusă la bun sfârşit atunci de Marian Rada. Însă şi datorită lui echipa s-a calificat din nou în Cupele Europene după o pauză de două sezoane. În ultimele două decenii, doar cinci antrenori au rezistat pe banca tehnică a Rapidului mai mult decât Marius Şumudică: Mircea Lucescu, Mircea Rednic, Răzvan Lucescu, Viorel Moldovan şi Dan Alexa. De menţionat însă că ultimii doi au pregătit echipa în liga a doua.

A reuşit performanţe incredibile la Astra

Cu toate că nu mai are legături directe cu Rapid de aproape 6 ani, Marius Şumudică îşi declară în permanenţă dragostea pentru culorile alb-vişinii. În acest moment este cel mai bine cotat antrenor român datorită performanţelor formidabile reuşite alături de Astra Giurgiu. După ce a luat titlul şi Supercupa cu această echipă în 2016, Marius Şumudică a calificat-o şi în primăvara europeană în premieră istorică. În acest sezon, echipa sa se luptă iar la titlu, după ce a reuşit o serie formidabilă de şapte victorii la rând şi s-a calificat detaşat în play-off. Sperăm ca performanţele profesionale ale lui Şumudică să rămână la acelaşi nivel mereu şi ne-am dori ca ele să se intersecteze cât mai curând cu numele Rapid. La Mulţi Ani!

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...