FOTO UNIC / Partea nevăzută din Giuleşti!

2
68
giulesti
giulesti

La mijlocul anilor ’30 stadionul Giuleşti lua naştere. Inaugurarea a avut loc în 1936. Sunt aproape 81 de ani de atunci. Iar echipa 1923.ro, mulţumită lui Adrian Drume, vă prezintă două fotografii document care înfăţişează stadionul. Şi nu oricum, ci în momentul în care se începeau lucrările de construcţie la el. La opt decenii distanţă, bătrânul Giuleşti stă să fie reconstruit. Ar fi o nouă bornă istorică în catastiful arenei de lângă la fel de legendarul Pod Grant. Sigur, momentan nimic nu e sigur. Nu va fi decât atunci când vom avea un stadion nou. Dar care va păstra elementele definitorii.

Un nou meci pe Giuleşti!

Cert este că pe această catedrală a fotbalului s-au disputat sute, poate mii de meciuri. Iar fotografiile pe care noi vi le înfăţişăm acum sunt, în mod cert, cele mai vechi din istoria stadionului. Vom încerca să mai intrăm şi în posesia altora. Deocamdată vă invităm să le savuraţi pe acestea. Ah, şi nu uitaţi! Stadionul Giuleşti vă aşteaptă duminică, 2 aprilie, de la ora 12:00 pentru meciul Rapid – VK Soccer. E ultima etapă a sezonului regulat şi derby-ul seriei noastre. Va fi un meci pe cinste! Rapid trăieşte!

constructie giulesti 2 FOTO UNIC / Partea nevăzută din Giuleşti!

cosntructie giulesti 1 FOTO UNIC / Partea nevăzută din Giuleşti!

Aceste fotografii trebuie să ajungă la toţi rapidiştii! Aşa că distribuie materialul peste tot! Pe Facebook, pe Twitter!

Share This:

Comments

comments

Alatura-te comunitatii 1923.ro

* indicates required

2 COMENTARII

  1. Pentru o corecta informare a rapidistilor: in 1936 s-a inceput constructia stadionului (nu a fost inaugurat), primul meci s-a jucat in 1937, iar inaugurarea a avut loc in 1939 in prezenta regelui Carol al II-lea si a lui Mihai I.

    • In 1939 a avut loc inaugurarea oficiala. Stadionul a fost gata cu mult inainte. Dovada sta meciul cu Ujpest disputat pe Giulesti in 1938 si castigat de Rapid cu 4-0! O revenire senzationala dupa ce in tur pierdusem cu 4-1.

LĂSAȚI UN MESAJ