Despre „PROBLEMA PALMARESULUI”

clasament
Rapid 2017

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Cum la noi cautatorii de scuze infantile, doritorii de a avea dreptate cu orice pret, de cele mai multe ori cu pretul calcarii adevarului in picioare, ramasi fara „echipa de la tribunal”, se agata acum de „dovedirea detinerii palmaresului” ca ultima incercare de a se ascunde sub presul neputintei, acolo unde au zacut, zac si vor zace toata viata lor, am incercat si, dupa cum veti putea vedea in cele urmeaza am si reusit, sa dovedim faptul ca si alte cluburi care au suferit modificari de natura juridica in ceea ce priveste societatea care administreaza echipa de fotbal, nu pot dovedi cu documente faptul ca DETIN PALMARESUL DE LA INFIINTARE PANA IN PREZENT.

Am ales Chelsea Londra pentru ca il consideram exemplul cel mai elocvent in acest sens.

Ce am aflat? Citeste in continuare

Pentru toata lumea, Chelsea Londra este un club de fotbal infiintat in 1905, asa ca, in prima faza, am solicitat clubului londonez, in mod direct, sa ne prezinte o copie a documentului care demonstreaza fara drept de apel faptul ca sunt detinatorii palmaresului din 1905 pana in prezent.

Raspunsul a venit RAPID:

Cu alte cuvinte,  domnul respectiv ne trimitea spre un link acolo unde putem vedea ce trofee a castigat Chelsea de-a lungul istoriei sale si in ciuda faptului ca am revenit de doua ori cu cererea de a primi o copie dupa un document care sa dovedeasca faptul ca Chelsea Football Club Limited, societatea care administreaza echipa londoneza in momentul de fata, detine palmaresul din 1905 pana in prezent, n-am mai primit niciun raspuns, desi, inca o data va spunem, prima oara raspunsul a venit promt!

De ce nu au mai zis nimic de palmares

Acest lucru nu ne-a pus deloc pe ganduri, pentru ca sinceri sa fim, am fi fost mai degraba surprinsi sa primim ceea ce am cerut, iar lipsa raspunsului celor de la Chelsea este cat se poate de normala, iar asta ne duce la urmatoare concluzie:

  1. Nu pot dovedi acest lucru, la fel ca niciun alt club din lume care si-a schimbat forma juridica
  2. Nu pot spune asta. Cum ar fi sa spuna: „N-avem nicio dovada ca palmaresul clubului din 1905 ne apartine” ?!?!

Istoricul lui Chelsea

Asa ca am trecut la pasul urmator: ISTORICUL CHELSEA FOOTBALL CLUB LIMITED.

Spre deosebire de Romania, unde accesul la datele firmelor se face greoi si contra-cost, guvernul UK pune la dispozitia tuturor, detaliile tuturor firmelor care activeaza pe teritoriul lor. Astfel am aflat, TINETI-VA BINE, ca CHELSEA FOOTBALL CLUB LIMITED, nu numai ca s-a infiintat cu mult dupa 1905, DAR NICI NU S-A NUMIT CHELSEA LA INCEPUT. CI LOMARGATE LTD, la infiintare, in 1985!

Nu sunt vorbe goale iata documentele (dati click pe fiecare in parte pentru a le vizualiza):

  1. Documentul de infiintare
  2. Documentul prin care LOMARGATE LTD isi schimba, in 1986, numele, in CHELSEA SET LIMITED
  3. Documentul prin care CHELSEA SET LIMITED isi schimba numele, in 1991, in CHELSEA FOOTBALL CLUB LIMITED, actuala denumire juridica a clubului londonez
  4. PAGINA UNDE PUTETI VEDEA INTREG ISTORICUL CHELSEA FOOTBAL CLUB LIMITED

Asadar, dragi rapidisti, dupa cum puteti vedea, visele umede ale celor care care de-abia asteapta sa vada palmaresul Rapidului scos pe taraba ca la piata, au cam luat sfarsit. Nu ne mai ramane decat sa incheiem o data pentru totdeauna acest subiect stupid. Si sa spunem, acum, poate mai tare si mai rasunator ca niciodata: HAI RAPID!

PS: Daca tot nu stii cine e RAPID BUCURESTI iti sugeram sa privesti fotografia de la inceputul articolului.

PS2: Distribuie acest articol mai departe pe facebook, pe twitter, peste tot!