Rapidul mic, drumul spre culmile gloriei

rapid
rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Mihai Iosif face o muncă titanică la Rapid. Atenţia tuturor este focusată pe prima echipă, compusă din jucători născuţi în 1998 şi 1999. Oricum foarte tineri. Cu atât mai mult cu cât golgheterii sunt mezinii Narcis Ioniţă şi Cătălin Bărbălău. Nici unul nu şi-a făcut majoratul. Dincolo de aceştia însă, Mihai Iosif mai are şi grupa 2001. Aparent, nişte juniori de 15-16 ani nu interesează pe nimeni atât de mult. Dar noi realizăm că, pe zi ce trece, aceşti puşti formează un nucleu tot mai puternic care poate creşte formidabil. Miţă a organizat chiar un meci şcoală între prima echipă şi grupa mezină. A fost 4-3, după 3-1 la pauză, pentru cei mari. Dar Sabin Iosif, tocmai fiul antrenorului şi decarul de la 2001, a ratat un 11 metri. Putea fi 4-4! Şi nu, nu pentru că cei născuţi în 1998-1999 sunt slabi!

rapid 2001

laromet

Rapid Bucureşti a spulberat Juventus Colentina

Ci pentru că grupa 2001 poate deveni cea mai bună dintre toate din ultimii ani. Iar de la 1995 şi până la 1999 inclusiv am văzut mulţi fotbalişti. Nici unii parcă nu se prezentau atât de bine în campionat. Grupa 2001 este pe locul 2 la nivelul la care joacă, poziţie pe care a trecut după ce a surclasat, scor 6-0, pe Juventus Colentina. Grupare pregătită de Iosif Damaschin. Tocmai unul dintre antrenorii care au avut rezultate de calitate şi la juniorii Rapidului. Ieşind, în trecut, de două ori campion municipal cu grupa 2000, dizolvată, din păcate, în vara lui 2016. Rapid a demolat însă gruparea de juniori a unui club care în mai va promova, aproape sigur, în premieră în Liga 1! Şi peste două etape are tot acasă, împotriva liderului Concordia Chiajna. Adică pe terenul Laromet.

rapid

O generaţie rapidistă

Un club care are o bază de copii şi juniori extrem de solidă comparativ cu Rapid. Unde, practic, doar munca a câţiva oameni mai salvează spiritul şi dorinţa de luptă şi de victorie specifică Giuleştiului. Aceşti copii au 14, 15, maximum 16 ani! Sabin Iosif şi Adrian Niţu au şi debutat la prima echipă în decembrie. Ultimul a dat gol. Mai sunt câţiva care vin din spate. Şi nu puţini! Se pot căli, iar în doi-trei ani mulţi dintre ei vor putea forma scheletul indestructibil al Rapidului, alături de cei care acum ne duc spre liga a 4-a. Mai mult decât orice însă, micuţii lui Mihai Iosif sunt înnebuniţi după Rapid. Iar acest lucru s-a văzut din poze, din gesturi, ori de câte ori au avut ocazia. Ei sunt Rapidul de mâine! Iar viitorul sună al naibii de bine. Unde mai punem că în 2021, când Rapid s-ar putea întoarce cel mai devreme în Liga 1, toţi vor avea maximum 20 de ani! Ce echipă am face…