Rapid

AMINTIRI / Rapid campioană la dublu

„Nu îmi imaginam vreodată că voi vedea Rapid campioană atât cu echipa mare cât şi la tineret, în acelaşi an! Acum pot să mor liniştit!”, sunt vorbele lui Mincea Geamgiul din 1999. Când Rapid cucerea titlul în Liga 1 după 32 de ani, iar echipa de tineret, condusă de Ionuţ Chirilă, lua de asemenea primul loc. Din păcate, fostul mare lider al galeriei ne-a părăsit între timp. Rapid a ajuns într-o situaţie cumplit de grea. Paradoxal însă, ea poate reprezenta un restart minunat, care peste 18 ani poate părea doar o legendă. De ce 18 ani? Pentru că atât au trecut de la acele momente magice. Şi Giuleştiul poate retrăi acele clipe! Fiindcă Rapidul este favorit să câştige seria a 2-a a ligii a 5-a şi deci să promoveze de pe primul loc. Ar fi echivalentul unui titlu miniatural.

Laromet, atunci şi acum…

În acelaşi timp, o generaţie formidabilă de micuţi rapidişti luptă pentru a fi cei mai buni. Este vorba de grupa 2001. Echipa lui Ionuţ Chirilă, adică cea de tineret a Rapidului din 1999, are o fotografie pe Laromet. E baza sportivă pe care piticii lui Mihai Iosif îşi joacă partidele de acasă. Sigur, o bază sportivă mult mai săracă decât ce era acum aproape două decenii. Cert este că acolo au început anul cu un 6-0 în faţa lui Juventus Bucureşti. Ulterior au remizat cu CS Dinamo, 1-1. Au primit gol în ultimul minut… Au căzut în clasament, sunt pe 3, la egalitate de puncte cu locul 4. Juventus a revenit deasupra. Faţă de liderul Chiajna sunt cinci puncte. Concordia, care este de departe cea mai bună echipă din serie. Din toate punctele de vedere. Rapid însă poate face miracole oricând şi oricum.

laromet

Rapid joacă sâmbătă, 25 martie, la 9 dimineaţa!

Iar sâmbătă, 25 martie, de la ora 09:00 pe aceeaşi bază de la Laromet au cel mai important meci al sezonului. Cu Concordia Chiajna! Ştim, este dimineaţă. La fel de bine ştim că Rapid poate pierde şi să alunece până pe 5. Dar noi credem sincer în forţa echipei lui Mihai Iosif şi nu ne gândim decât la victorie. O victorie care nici măcar nu ar garanta ceva. Fiindcă ar rămâne totuşi două puncte între Concordia şi Rapid. În favoarea ilfovenilor. Iar la egalitate de puncte, Rapidul are nevoie de o victorie categorică pe 25 martie. Dat fiind că în tur a pierdut cu 3-0. Nimic nu e însă imposibil şi noi simţim că un astfel de meci poate reprezanta un prim test de foc pentru această tânără generaţie. Ai cărei reprezentaţi, primii doi, Adrian Niţu şi Sabin Iosif şi-au făcut botezul şi pe Giuleşti.

Două echipe campioane, acelaşi antrenor: Mihai Iosif

Nu vă cerem să fiţi 3.000 la baza de la Laromet. E dimineaţă, locuri nu prea sunt. Însă să promovăm cât putem acest meci pentru ca puştii să se simtă că nu sunt singuri. Că marea suflare rapidistă îi sprijină. Iar în mai să ne bucurăm că atât echipa mare, cât şi grupa 2001 au temrinat pe primul loc competiţiile în care au fost angrenate. Ce vis frumos ar fi! Ce coincidenţă minunată după 18 ani. Într-un sezon în care totul pare mai greu decât oricând. Dar pasiunea rezolvă tot! Rapid merge înainte orice ar fi, pentru că Rapid nu depinde de nimeni! De ABSOLUT NIMENI! Iar peste 18 ani despre aceste vremuri vor povesti toţi rapidiştii. Cânde deja va fi iar o forţă de nestăvilit de multe sezoane, tinerii care nu au prins această perioadă infernală, dar sublimă deopotrivă, îşi vor privi neîncrezători taţii… Rapid trăieşte!

rapid

Distribuie articolul peste tot! Pe Facebook, pe Twitter! Să vadă toţi rapidiştii!!!

 

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.