POVESTE/ Gest superb al lui Lucescu

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu a antrenat Rapid

Mircea Lucescu este creatorul Rapidului modern. Venit în Giuleşti în 1997, Il Luce a pus piatra de temelie peste care apoi au mai construit Mircea Rednic, Răzvan Lucescu şi chiar Viorel Hizo sau Mariu Şumudică. Aceste fapte sunt arhicunoscute. Acum nu dorim să le reamintim. Ci să facem un intro pentru a vă reda un gest superb pe care Mircea Lucescu l-a făcut faţă de unul dintre cei mai mari portari pe care i-a avut România. Bogdan Stelea nu este tocmai unul dintre cei mai iubiţi jucători pe care Rapid i-a avut în istoria sa, dar a câştigat şi trofee în Giuleşti. De fapt unul, Cupa României, în 2002. Şi să mai spunem că turneul final al Cupei Mondiale din 1994, din SUA, l-a prins din postura de proaspăt jucător al Rapidului.

Stelea l-a accidentat pe Răducioiu

În sfârşit, Mircea Lucescu şi Bogdan Stelea au lucrat mult timp împreună. Ba chiar de la debutul celui din urmă în fotbal. Iar marele antrenor a făcut un gest superb pentru el. Pe care tocmai „Arnold” l-a povestit pentru prosport.ro. „Îmi aduc aminte că eram odată la un antrenament, Nea Mircea nu fusese, avea treabă şi a venit puţin mai târziu. A ajuns în momentul în care se terminase antrenamentul… Avusesem un joc la două porţi şi Răducioiu jucase contra mea. La o fază a scăpat singur cu mine, a vrut să tragă la poartă, eu m-am aruncat, a tras mingea şi m-a driblat. Aruncându-mă, cu piciorul drept am încercat să-i agăţ mingea. În vremea respectivă aveam o pereche de ghete, cu aia mă antrenan, cu aia jucam şi pe mine doar mă chemau să mă antrenez cu echipa mare, nu eram încă în lot. Când am tras piciorul, i-am dat pe tibie şi l-am tăiat.”

Mircea Lucescu i-a dat ghete Adidas

„A căzut pe acolo, pe jos, a plâns, dar nu foarte tare şi a venit Nea Mircea, voia să discute cu noi, şi stăteam pe iarbă. S-a uitat la el şi i-a văzut tibia şi zice ‘Ce-ai la tibie’? Nu, nimic, n-am nimic’. Voia să spună. ‘Mă, ce ai la tibie?’. ‘Am scăpat cu Bogdan şi m-a lovit’. Mamă, m-a făcut praf, m-a certat. ‘Să nu te mai prind cu ghetele astea la antrenament, să nu te mai văd în viaţa mea cu aşa ceva. Accidentezi jucători’. Mă uitam aşa la el, nu i-am zis nimic, mi-era jenă să-i spun că altele n-am, că n-am cu ce. După antrenament m-a chemat în vestiar şi mi-a zis ‘Să nu te mai prind cu ghetele astea, accidentezi jucătorii’. Şi atunci i-am spus că n-am alte ghete. ‘Cum n-ai?’. ‘Asta-i singura pereche de ghete pe care o am. Cu asta mă antrenez, cu asta joc, cu asta fac ce fac’. Atunci ţin minte că mi-a dat prima pereche de ghete adidas, Bernd Schuster. M-au ţinut vreo doi ani, nu le foloseam decât la meci”, a încheiat Bogdan Stelea pentru sursa citată.

Cum preferi sa se numeasca echipa noastra?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

Rapidistele vor iubi tricoul, Rapidistii vor adora fotografiile! APASA PE POZA!