Dinamo a ieşit ilegal din insolventă?!

dinamo
dinamo

O informaţie de ultimă oră îl loveşte fix în moalele capului pe Ionuţ Negoiţă, patronul FC Dinamo, fix la o zi după ce avocaţii săi se înţeleseseră cu Nicolae Badea în privinţa amânării până la finele lui martie a sumei de 2.000.000 de euro pe care o avea de achitat şefului de la Computerland. Site-ul digisport.ro anunţă că una dintre urmările controlului judiciar impus pentru Ionuţ Negoiţă este că şeful lui Dinamo nu mai poate conduce clubul care este implicat în dosar. Conform sursei citate, patronul de la RIN nu mai poate lua legătura cu conducerea clubului şi va fi nevoit să delege o altă persoană care să ia decizie. Cel mai probabil, omul desemnat de Negoiţă va fi Cătălin Petrescu, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Acuzele care sunt aduse împotriva Dinamo

Neregulile privind planul de ieşire din insolvenţă se pare că-i vor face acum viaţa un calvar proprietarului lanţului RIN, care este considerat un apropiat PSD şi unul dintre cei mai generoşi donatori pentru campanile electorale ale partidului condus de Liviu Dragnea. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Apel Bucureşti – Secţia Urmărire Penală – au dispus prin ordonanţă punerea în mişcare a acţiunii penale asupra lui Ionuţ Negoiţă, împreună cu alţi trei colaboratori, pentru săvârşirea infracţiunii de bancrută frauduloasă În cazul ieşirii din insolvenţă al clubului Dinamo.

Actul doveditor

Din descoperirile făcute de procurori reiese că administratorul special desemnat pentru a reorganiza clubul Dinamo a avut complicitatea lui Negoiţă, dar şi a altor trei persoane, pentru a nu trece în contabilitatea clubului o sumă de bani, dar şi pentru ca valoarea bunurilor să fie redusă cu aproape 18 milioane de lei.

La începutul acestei luni, potrivit unui comunicat al Parchetului reieşea că oficialii din Ştefan cel Mare ar fi ascuns voit active neincluse în planul de reorganizare. „Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 – 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii“, se arăta în comunicat.

Potrivit Codului Penal, art.241, bancruta frauduloasă apare când o persoană

  • falsifică, sustrage sau distruge evidenţele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia
  • înfăţişează datorii inexistente sau prezintă în registrele debitorului, în alt act sau în situaţia financiară sume nedatorate
  • înstrăinează, în caz de insolvenţă a debitorului, o parte din active
  • se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Sursa: prosport.ro

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!