Zvjezdan Misimović s-a retras din activitate

Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Două dintre ultimele momente de glorie ale Rapidului în Cupele Europene s-au consumat în 2007 şi 2008. În primul dintre anii menţionaţi, Rapid a reuşit să devină prima echipă românească participantă într-o Cupă Europeană care nu joacă tur preliminar. Nu, dubla manşă cu echipa germană FC Nurnberg, a doua ca număr de titluri după Bayern Munchen, s-a disputat în turul I. După 0-0 în Germania, Rapid părea favorită. Însă totul s-a năruit pe Giuleşti. După 2-2. Când Rapid începuse atât de bine, cu golul marcat de Cesinha… Sezonul următor la fel. Rapid a fost scoasă în aceeaşi fază a competiţiei de WfL Wolfsburg. O echipă şi mai puternică. A fost 0-1 şi 1-1. Iar la finalul acelei stagiuni „lupii” aveau să cucerească primul şi singurul titlu din istoria lor.

Zvjezdan Misimović a jucat şi la Nurnberg şi la Wolfsburg

O formaţie redutabilă. Nu că Nurnberg ar fi fost mai prejos, dar nu avea la data dublei manşe acelaşi nivel. În sfârşit, trebuie să spunem că scopul materialului nu este cel al trecerii în revistă a anilor cu pricina. Nici pe departe. Este vorba despre Zvjezdan Misimović. Dacă acest nume nu vă spune prea multe în acest moment, e bine să vă reamintim că el a jucat în ambele duble manşe. Ba chiar pentru Nurnberg a şi marcat golul de 2-1 pe Giuleşti, care a închis definitiv conturile calificării. Zvjezdan Misimović a avut şi un gest indecent la adresa suporterilor atunci când a fost schimbat la finalul meciului cu Wolfsburg. Tocmai din cauza acestor gesturi extrasportive, bosniacul a avut probleme în carieră, în ciuda talentului său.

S-a retras la 34 de ani

Ideea este că unul dintre oamenii care au pus umărul serios la deraierea Rapidului din Europa a decis să se retragă din fotbal, la 34 de ani. Nu putem spune că ne pare bine sau rău. Tot ce puteam afirma este că nu l-am uitat. Pe de altă parte, oricât de greu ar fi cântărit la momentul acela fiecare dintre cele două eliminări, acum realizăm ce momente frumoase am trăit. Şi în faţa a ce adversari! A unor echipe de care a auzit şi va mai auzi toată Europa. Dar staţi liniştiţi, că şi de Rapid va mai auzi toată Europa. Inclusiv Zvjezdan Misimović!