Rapid, performantă remarcabilă la polo

rapid
CS Rapid polo feminin

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Echipa feminină de polo pe apă, CS Rapid București, a repurtat o nouă victorie, a doua, în primul turneu al Campionatului Național. Într-un meci care a avut loc la Bazinul ”Tolea Grințescu”, fost Floreasca, din București, fetele noastre s-au impus foarte greu, cu scorul de 10-9, în fața celor de la Torpi Tg. Mureș. După victoria 10-7 cu Crișul Oradea, caschetele noastre au intrat un pic relaxate. Astfel că mureșencele au prins curaj, au atacat poarta și au condus în majoritatea timpului de joc. Eforturile portăriței Iulia Șerpu, ca și în meciul de la matineu, au fost fantastice. Coechipierele din bazin s-au remontat în ultimul sfert.

Revenire pe final pentru Rapid în meciul II

Rapidistele au revenit de la 6-8 și au terminat victorioase, într-un final de infarct, cu 10-9. La capitolul înot am dominat autoritar, dovadă că s-au câștigat toate sprinturile de început de sfert. Iar apărarea a funcționat pe finalul jocului fără cusur. S-a resimțit oboseala celor două jocuri. Impulsionate de antrenorul Edy Rusu, fetele au gestionat bine avantajul fizic pe finalul meciului. Transformându-l într-o victorie la limită, dar extrem de prețioasă. După două etape, Rapid conduce în clasament cu şase puncte, urmată de steaua și Crișul Oradea, câte trei puncte. Respectiv Dinamo și Torpi Tg. Mureș, cu 0 puncte.

Oaspeţi de seamă în tribune

La meciuri a asistat și președintele CS Rapid București, Valy Ionescu-Caciuriac, iar staff-ul tehnic s-a completat cu Dan Comșa și cu Cristina Lărgeanu. De menționat că fetele au fost susținute și de prima femeie-antrenor din polo-ul românesc, Cornelia Pereanu. Cea care în urmă cu câțiva ani a venit cu ideea înființării echipei sub stindard rapidist.

Sursa: clubulrapid.ro