VIDEO / Imagini unice cu Dan Coe în actiune

Dan Coe
Dan Coe

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

V-am prezentat acum câteva zile un video cu prestaţia lui Dan Coe într-un amical România – RFG 1-0. Din 1967, când fostul nostru fundaş de fier era căpitan al primei reprezentative. Acum, suporterii rapidişti de pretutindeni mai pot viziona şi alte imagini istorice cu Dan Coe. Unanim recunoscut drept unul dintre cei mai mari rapidişti din istorie, Coe nu a fost niciodată uitat de galeria rapidului. Nici noi nu îl uităm şi vi -l redăm mai jos în acţiune. Deja au trecut 35 de ani de la tragica lui dispariţie, dar spiritul lui Dan Coe nu se poate evapora.

Dan Coe are 41 de meciuri la naţională

Şi pentru a înţelege, încă o dată, mai bine cine a fost acest uriaş fotbalist, trebuie să spunem că el a jucat şi la echipa naţională 41 de meciuri. Ceea ce, în anii ’60 era un lucru dificil. A fost chiar căpitan în meciurile din Grecia şi Elveţia. În preliminariile Cupei Mondiale din 1970, prima astfel de competiţie la care ne-am calificat după o pauză de 32 de ani. A jucat în patru din şase meciuri în preliminarii. Şi nu a făcut-o deloc rău. Dan Coe nu a evoluat însă nici un minut la turneul final din Mexic… Cornel Dinu s-a impus în faţa lui în acea competiţie…

1 COMENTARIU

  1. Exceptional ! Felicitari pentru ca aratati si acestei generatii ce personalitate uriasa a fost DAN COE, o adevarata emblemâ a RAPIDULUI. Simbol a darzeniei, tenacitatii si daruirii totale. Cu un suflet imens fost un fundas de fier de care adversarilor le era frica sa se apropie dar care nu a cotonogit pe nimeni.