Rapid a rescris istoria acum 50 de ani

prosport
Rapid a luat titlul în 1967!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Părea imposibil. Rapid avea o super echipă în anii ’60, însă locul 2 părea maximum pe care acea generaţie îl putea obţine. Fiindcă dintotdeauna fotbalul nu s-a jucat numai pe valoarea sportivă… În sezonul 1966-1967 imposibilul s-a produs însă. Iar Rapid a devenit campioană! Prima dată oficial, după titlul nerecunoscut în 1942. Despre acel sezon am mai scris. Ba chiar îl reconstituim acum la fix jumătate de secol scurs de la acel succes. Acest material vrea să vă readucă în lumină declaraţiile tuturor oamenilor care au adus titlul atunci.

Declaraţiile celor care au scris istorie cu Rapid în 1966-1967

Emerich Vogl (consilier tehnic al echipei): „Echipa noastră a spulberat azi un mit. Am satisfacţia să constat că jucătorii noştri au depăşit faza „talentelor care încântă” ajungând elemente cu maturitate, pe care poţi, în sfârşit, conta”

Valentin Stănescu: „De patru nopţi n-am dormit. În fiecare noapte m-am culcat pe la ora unu, m-am zvârcolit până la ora trei. Iar de la aceasta oră m-am dus, ca să mă liniştesc, să pescuiesc… Acest ultim meci a fost pentru mine un coşmar. Ce am azi în suflet? O singură dată am mai trăit clipele de acum: când s-a născut fiul meu Mugurel. Ce n-au făcut echipele Rapidului cu mari individualităţi ale timpului, au reuşit aceşti băieţi admirabili cu suflet de aur”

Victor Stănculescu: „Am făcut drumul Bucureşti – Ploieşti azi noapte în „marş”, în jurul camerei. De zece ani de când am îmbrăţişat cariera de antrenor, azi am ajuns la concluzia că munca şi sacrificiile sunt într-o zi răsplătite”

Rică Răducanu: „În ultimele cinci minute îmi venea să-i strig lui nea Tinel să mă schimbe. Până atunci n-am avut nicio emoţie, dar din clipa aceea am început să simt că mi se taie picioarele”

Marin Andrei: „Echipa noastră a luptat extraordinar pentru acest titlu. Îl merităm. Vom căuta sa ne arătăm demni de el”

Dan Coe: „Am câştigat un foarte greu război psihologic. Închin această victorie minunaţilor noştri suporteri care sunt alături de noi şi la bine şi la rău”

Culae Lupescu„Nu-mi vine să cred că am luat campionatul. Pur şi simplu nu-mi vine să cred. Acest titlu care a fost ani de zile pentru noi „fata morgana” este în sfârşit al nostru! Ciupeşte-mă, Jami, să nu cred că visez!”

Ion Motroc: „Trei mari evenimente marchează anul 1967 pentru mine: 1) Voi fi în curând tată; 2) Am câştigat campionatul; 3) Suntem la un pas de Cupă şi poate cine ştie…”

Iliuţă Greavu: „Am jucat ultimele 30 de minute cu un nod în gât. Fiecare minut care ne apropia de titlu mi se părea fără sfârşit. Această jumătate de oră a fost cel mai greu examen din viaţa mea”

Bebe Năsturescu: „Cred că la ora asta, soţia mea este fiinţa cea mai fericită. Mare rapidistă, înainte chiar de a mă cunoaşte, ea s-a bucurat mai mult ca oricine de succesul nostru. Cu atât mai mult cu cât peste două luni va naşte un al treilea rapidist. Acestor două fiinţe dragi le închin titlul pe care l-am cucerit noi azi la Ploieşti”

Teofil Codreanu: „De copii/">copil am visat ca echipa mea favorită, Rapidul, să cucerească campionatul. N-aş fi crezut niciodată că eu am să contribui direct la aducerea titlului în Giuleşti. Când am văzut însă, la pregătirea jocului că lui nea Tinel îi jucau ochii în lacrimi, am ştiut că de pe stadionul ploieştean noi nu putem ieşi decât campioni”

Constantin Jamaischi: „Azi noapte am visat că Petrolul ne-a bătut cu 3-1, iar Dinamo a câştigat cu 3-0. M-am trezit lac de transpiraţie. Mai mare fericire ca cea pe care o trăiesc azi nu poate exista”

Nae Georgescu: „Cât de bine i-am înţeles azi pe înflăcăraţii noştri suporteri. Am tremurat 90 de minute, iar la şutul lui Roman mi s-a oprit respiraţia. Deşi n-am jucat azi, mă simt omul cel mai fericit”

Puiu Ionescu: „Ziua căsătoriei şi ziua de azi sunt cele mai fericite zile din viaţa mea. Să ştiţi însă că atunci când l-am văzut pe Roman singur în faţa lui Răducanu n-am mai crezut c-am să mai apuc această a doua zi”

Nichi Dumitriu: „Eu azi n-am avut emoţii. Simţeam că va fi ZIUA NOASTRĂ. Jucătorii din apărare au luptat extraordinar şi mi-am dat seama că nu putem primi gol. La magistrala foarfecă a lui Puiu am crezut că s-a terminat campionatul, dar a trebuit să rezistăm până în minutul 90”

Viorel Kraus: „Azi este a doua zi de naştere pentru noi”.