Rapid 2001, final excelent de an 2016

rapid
Rapid 2001 e aproape de titlu!

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

V-am povestit cum Mihai Iosif, antrenorul de la Rapid, a avut două meciuri în cinci ore. Sâmbătă, 3 decembrie. De la 9 dimineaţa cu puştii de la grupa Rapid 2001, iar de 12, pe Giuleşti, cu echipa mare în faţa Cadet. Despre ultimul meci ştim deja că a fost câştigat de Rapid cu 6-2. Trebuie să adăugăm însă că, tot atunci, micuţii s-au impus la rândul lor la patru goluri. Cu 5-1 pe terenul celor de la Progresul Spartac. Un scor lăudabil, cu atât mai mult cu cât Mihai Iosif nu a folosit doi oameni de bază. Adrian Niţu şi Sabin Iosif au fost luaţi în lotul echipei mari. Motiv pentru care ei nu puteau evolua în două partide oficiale în mai puţin de 36 de ore. Aşa spune regulamentul.

Rapid 2001 putea fi pe primul loc

Dar micuţii s-au descurcat de minune şi termină anul pe locul 3 în clasament! În spatele Concordiei Chiajna şi a lui Juventus Bucureşti. Două echipe cu centre de copii şi juniori mult mai bine organizate. Iar Rapid putea fi mai sus. Dacă nu pierdea în prima etapă, acasă, 0-3, la masa verde cu FC Dan Chilom. Pentru că AFC Rapid nu era încă afiliat şi riscau să piardă oricum acel meci, motiv pentru care Mihai Iosif a decis că nu are rost să îl joace. Rapid are 30 de puncte. Însă cu o victorie în cel dintâi meci, să zicem 1-0, ar fi avut acelaşi puntaj cu liderul. Este adevărat, golaverajul negativ ar fi păstrat echipa pe locul secund. Dar asta e altă problemă.

Condiţii inumane de joc…

Noi vrem să evidenţiem altceva. În condiţii grele, Rapid rezistă şi ţine steagul sus la toate grupele de vârstă. Puştii născuţi în 2001 joacă meciurile de acasă pe terenul Laromet. Unul extrem de greu şi care nu are nicio utilitate. Două containere sunt pe post de vestiare. Dar fiind neîncălzite, frigul este mai mare decât afară. De apă nici nu poate fi vorba… Şi totuşi suntem sus. Şi sperăm să rămânem acolo. Dar, cel mai important, puştii să beneficieze de condiţii de pregătire NORMALE! Poate că 2017 ne va pregăti ceva. Până atunci vă arătăm şi o imagine cu clasamentul de la grupa Rapid 2001.

Foto: Alex Paraschiv