Culisele negocierilor dintre indieni şi Rapid

clasament
Rapid 2017

Negocierile dintre indieni şi AFC Rapid nu au fost o glumă. Cel puţin nu din punct de vedere al prezenţei fizice a acestora. Oamenii care au vrut iniţial să se implice financiar la Astra sau la Dinamo, au ajuns să discute şi despre AFC Rapid. „Voiau să dea pe Dinamo cât pentru un apartament în Iaşi”, a declarat Ioan Andone despre aceştia. Din nou, părea o exagerare. Ea se adaugă însă declaraţiei lui Dani Coman, preşedintele Astrei. „Aceşti oameni au vrut să vină şi la Astra acum câteva luni. Nu mi s-au părut de încredere”, spunea fostul portar al Rapidului. Puse cele două declaraţii cap la cap, am pornit pe firul evenimentelor. Mai ales că numele Rapidului a apărut şi el.

„A dat impresia că nu are bani”

Nu a fost o invenţie. Între părţi au existat discuţii. Până la urmă, în viziunea străinilor, probabil, e mai uşor să iei un club din liga a cincea cu un nume uriaş decât să te implici la o formaţie de prima ligă. Problema este că impresiile nu au fost unele excelente şi, conform informaţiilor 1923.ro, declaraţiile de mai sus au ceva suport real. „Indianul a dat impresia că nu are surse de finanţare care să îi permită să se implice în fotbal. Pare chiar sub Moraru sau Massone, ceea ce nu e deloc îmbucurător. Italianul, de exemplu, după ce a eşuat cu Rapid, s-a orientat spre Ceahlăul sau Tărlungeni, nu spre echipa campioană”, au explicat sursele martore la discuţii.

AFC Rapid trebuie să scape de datorii!

Apoi, am încercat să intrăm un pic în detalii, pentru a face complet tabloul discuţiilor dintre părţi. „Gândiţi-vă că el a vrut iniţial Astra, echipă care tocmai luase campionatul. Nu au lăsat impresia însă că au forţa financiară necesară”, au fost vorbele surselor. Ele au fost puţin şlefuite, fiindcă descrierea a fost şi mai dură… Cert este că impresia generală a fost că Massone e bogat pe lângă ei. Nu vrem să judecăm, nu vrem să dăm verdicte, dar avându-l deja în palmares pe Valerii Moraru şi mai vâzând ce a făcut Massone în fotbalul românesc, parcă nu ne mai trebuie aşa ceva. Cu toate că situaţia AFC Rapid, din punct de vedere financiar nu este deloc roz. Datoriile de 240.000 euro către ANAF (bază de 40.000 euro plus penalităţi) sunt o menghină dureroasă.

Sperăm într-un 2017 perfect!

Nu ne-am mai dori însă fanfaroni la Rapid. Care să adâncească şi mai mult deazstrul financiar în care ne aflăm. Pentru că aici trebuie să menţionăm că avem mare noroc cu faptul că jucătorii, antrenorii şi întreg staff-ul lucrează gratis! Altfel, Rapid ar fi murit la propriu. Sperăm că 2017 să fie un an mai bun şi să vină, pe lângă promovarea în liga a patra, cu un suport financiar consistent şi, mai important, real! Nu doar în cifre, pe hârtie, ci şi fizic! Pentru că Rapid Trăieşte datorită unor sufletişti. Însă fără bani, nu se va putea face nimic!