Bortoneanu şi Paraschiv în liga 2

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Pentru că Rapid este construită în bună măsură pe baza jucătorilor născuţi în 1998 şi 1999, am decis să prezentăm povestea deosebită a doi dintre aceşti băieţi. Este vorba despre Claudiu Borţoneanu şi Franco Paraschiv. Poate pentru mulţi aceste nume nu spun foarte mult. Poate şi pentru că nu joacă la Rapid în prezent. Însă ambii sunt produse ale centrului de copii şi juniori de la Rapid. Primul este născut în 1999, iar cel de-al doilea cu un an mai devreme. Aşadar, atât Borţoneanu cât şi Paraschiv ar fi putut întări lotul pe care Mihai Iosif îl are, în prezent, la dispoziţie. Doar că ei au ales diferit.

Amândoi joacă la Metalul Reşiţa, alături de Petre

Şi trebuie să recunoaştem că alegerea lor a fost una excelentă pentru carierele lor. Asta pentru că cei doi tineri jucători evoluează în liga a doua în acest moment. La Metalul Reşiţa! Echipa nu stă foarte bine în clasament şi, cel mai probabil va avea mari probleme în tentativa de a evita retrogradarea. Dar fotbalistic vorbind, liga a doua este o trambulină mult mai bună decât liga a 5-a. Chiar dacă ai juca la Rapid. Cei doi sunt colegi cu Răzvan Petre, fostul căpitan al juniorilor A de la Rapid. Iar despre debutul lui am scris în trecut. Acum ne vom concentra un pic pe cifrele celorlalţi doi jucători formaţi de Rapid.

Borţoneanu a fost de trei ori integralist

Claudiu Borţoneanu, la doar 17 ani, şi-a trecut deja în cont nouă meciuri în liga a doua. În total a jucat 410 minute. Ceea ce, în medie, înseamnă cam o repriză în fiecare dintre aceste partide. O statistică excelentă! De trei ori a fost integralist, iar în restul partidelor, Borţoneanu a intrat de pe bancă. Partidele în care acesta a început din primul minut sunt cele cu Luceafărul Oradea şi CS Afumaţi din noiembrie, dar şi cel din ultima etapă cu Dunărea Călăraşi. Din păcate, toate trei au fost pierdute. Dar Claudiu Borţoneanu s-a mişcat decent mereu. Motiv pentru care a şi rămas pe teren până în ultimul minut.

Paraschiv a început din primul minut într-un meci excelent

Franco Paraschiv a jucat mai puţin. În şase meciuri, 218 minute, şi doar într-unul dintre ele ca titular. Iar atunci nici măcar nu a fost integralist. Fiind înlocuit tocmai cu Claudiu Borţoneanu în minutul 74. Dar Paraschiv se poate lăuda cu faptul că a fost om de bază în primul unsprezece în cel mai reuşit meci al Metalului Reşiţa din sezonul de toamnă. Este vorba despre victoria cu 4-0 în faţa celor de la Olimpia Satu Mare. Franco Paraschiv a jucat atunci foarte bine şi sunt perspective ca el să apară mai des pentru echipa mutată în Ilfov în retur. Şi chiar dacă cei doi nu vor reuşi menţinerea în liga a 2-a, le dorim să îşi găsească alte echipe mai bune!