Adrian Nitu, gol la 15 ani pentru Rapid

Niţu
Niţu

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

În sezonul 2015-2016 am fost fascinaţi de George Ganea. La doar 16 ani, puştiul minune a jucat excelent pentru Rapid în liga a doua. În acest an, jucători născuţi tot în 1999, Bărbălău şi Ioniţă, au făcut legea. Ei sunt golgheterii de la Rapid. E adevărat, vorbim de liga a 5-a. Dar pentru aceşti copii chiar nu contează nivelul. În ultimul meci jucat în 2016 pe Giuleşti, ştacheta a ajuns la alt nivel. Mihai Iosif i-a introdus în repriza a doua pe Sabin Iosif şi Adrian Niţu. Doi puşti născuţi în 2001. Aşadar, la 15 ani ei au aflat ce înseamnă să joci pe Giuleşti. Pentru Adi meciul cu CS Cadet, scor 6-2, va rămâne cu atât mai mult în memorie.

Niţu a aflat cu o seară înainte că e în lot

Purtând numărul 3 pe tricou, cel care totuşi joacă pe postul de atacant, a marcat la 4-2. Bucuria a fost de nedescris, iar echipa 1923.ro a stat de vorbă cu puştiul unuia dintre vechii angajaţi ai clubului, Marian Niţu. Adrian a aflat cu câteva ore înainte că va juca, pentru că nu se aştepta să debuteze atât de repede la echipa mare pe Giuleşti. „Pe 3 decembrie, în aceeaşi zi cu meciul Rapid – Cadet 6-2, eu aveam meci la grupa mea, cea de 2001. Îmi pregăteam echipamentul, fiindcă jocul era de la 9 dimineaţa. Seara mă pregăteam, tot, când mi-a zis tata că domnul Mihai Iosif i-a comunicat că sunt în lotul echipei mari şi că este posibil să debutez. Am rămas mut de uimire. Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea”, rememorează Adrian Niţu.

nitu-adrian-gol

Joacă la Rapid de la 8 ani

Deznodământul deja îl ştim. Adi a intrat în repriza a doua şi a marcat pentru 5-2. Sentimentele care l-au încercat atunci sunt unele pe care, probabil, le experimentezi o dată în viaţă. „Eu pe moment nici nu mi-am dat seama, n-am realizat ce făcusem. Trăiam clipa! Apoi am zis… „Băi, am dat gol pentru Rapid pe Giuleşti, la debut!” M-am simţit extraordinar, dar mi-e greu să redau în cuvinte ce fiori m-au trecut!”, ne mai explică puştiul, după care mutăm discuţia un pic pe debutul său de carieră. Care, fireşte, până acum s-a legat doar de Rapid. „Sunt la Rapid de la vreo 8 ani. Ţin minte că primul antrenament pe care l-am făcut a fost la ProRapid. Mergeam la meciuri pe Giuleşti încă dinainte să mă apuc de fotbal şi de micuţ mă întrebam cum ar fi să joc pe acest stadion magic”, spune Niţu.

Două goluri în victorie 3-2 pe terenul stelei

Iar pentru el visele au devenit realitate. Şi pe lângă magia unui debut de vis, dar şi a privilegiul de a juca la Rapid încă de mic copil, Adrian Niţu mai are şi o amintire pe care o ţine la loc de cinste în memoria şi inima lui. „Acum 2 ani, când grupa mea era antrenată tot de domnul Mihai Iosif, am avut un meci cu steaua, la ei acasă. În Ghencea, pe un sintetic, iar noi am bătut cu 3-2. Am reuşit să dau două goluri atunci, motiv pentru care este o amintire superbă. Era cel mai frumos moment pentru mine până să reuşesc golul din poarta lui Cadet„, îşi încheie depănatul scurtului şir de amintiri pe care îl are până acum în tricoul echipei Rapid, Adrian Niţu. Sigur, ce este mai bun şi mai frumos pentru el va veni de acum încolo. Dar ziua de 3 decembrie 2016 îi va rămâne în inimă mereu.

Îi este recunoscător lui Mihai Iosif

Nu se poate altfel când un copil de doar 15 ani, care abia a început liceul, marchează pe Giuleşti. Fie şi în liga a 5-a. Vorbim totuşi despre un gol împotriva unui adversar care a arătat totuşi mai mult fotbal decât alte echipe care au venit în această toamnă pe Giuleşti, cu toate că se află pe ultimul loc. Pe această cale îl felicităm şi noi pe Adrian Niţu, iar în finalul materialului îi dăm tot lui cuvântul: „Îi mulţumesc domnului Mihai Iosif pentru toată încrederea acordată mereu! Iar galeria… Nu mai am ce să spun… M-am îndrăgostit de ea de la primul meci la care tata m-a dus pe Giuleşti. Iar în ziua în care am debutat pe acest magnific teren am simţit pe propria piele ce înseamnă suporterii Rapidului. Trăiesc un vis frumos!”

nitu-iosif-1

Foto: Alex Paraschiv