Zi mare pentru Rapid! Să sărbătorim la meci

valentin stanescu
valentin stanescu

Valentin Stănescu este o legendă. Rămâne în inimile tuturor rapidiştilor pentru ceea ce a făcut la Rapid. Atât ca antrenor, cât şi ca jucător, „Zimbrul” a fost o emblemă. Dar mai ales ca tehnician! Valentin Stănescu este legat de una dintre cele mai importante performanţe din istoria Rapidului. Câştigarea campionatului din 1967. Primul recunoscut oficial. Excelent motivator, dar şi un om sever, „Zimbrul” nu s-a mulţumit vreodată cu puţin. Sosit pe banca giuleştenilor în 1963, Nea Tinel s-a remarcat prin faptul că a făcut o echipă de temut. S-a bătut de la început la titlu, dar a ieşit pe 2. Nu o dată. Ci de trei ori consecutiv! Între 1963-1966.

Valentin Stănescu n-a lăsat Rapidul la greu!

elefant.ro

Un mare luptător, Stănescu nu a renunţat până nu s-a încununat şi campion. A urmat declinul pentru Rapid, iar drumurile celor două s-au despărţit în 1968. A plecat să antreneze prin alte părţi. Echipe considerate puternice în ţară. Chiar mari rivale. Dar ultima experienţă a carierei a fost tot în Giuleşti. Între 1982-1984. Când Rapid o ducea mai rău ca oricând. În momentul în care Tinel Stănescu a venit la club, Rapid era deja de cinci ani în liga a 2-a. „Zimbrul” a ieşit iar campion. Dar în liga a doua. Nu a mai putut crea o echipă la nivelul celei din urmă cu aproape două decenii, aşa că a spus pas. S-a retras de pe bancă la 62 de ani. Şi, din păcate, după încă un deceniu, a plecat…

Stadionul îi poartă numele de 15 ani! Al doilea meci pe 20 noiembrie

Sigur, poate vi se pare uşor ciudat un astfel de material în acest moment. Dar nu este. Pentru că Valentin Stănescu s-a născut pe 20 noiembrie 1922, cu doar câteva luni înaintea marelui Rapid. În ziua în care se joacă Rapid – CS Pantelimon, „Zimbrul” ar fi împlinit 94 de ani… Dar el continuă să trăiască printre noi, datorită stadionului ce îi poartă numele! „Giuleşti – Valentin Stănescu” se numeşte aşa din… noiembrie 2001! Adică de fix 15 ani! Practic, meciul cu Pantelimon este unul istoric pentru Rapid. De ce? Pentru că este abia a doua partidă care se joacă pe Giuleşti pe 20 noiembrie, data naşterii marelui „Zimbru”, de când stadionul îi poartă numele. Precedentul a fost în 2009 cu Gaz Metan Mediaş şi a fost câştigat cu 4-1! Hai la meci! Scriem istorie împreună!

Alatura-te comunitatii 1923.ro

* indicates required

LĂSAȚI UN MESAJ