Tony Haidar, primul meci, primul gol!

haidar
haidar

Tony este mezinul lotului antrenat de Mihai Iosif. În fapt este pentru prima dată în acest sezon când Haidar prinde foaia de joc. Născut pe 11 decembrie 1999, tânărul atacant a marcat în chiar primul meci în care a jucat. „După ce am dat gol, nu ştiu dacă s-a văzut, dar m-am uitat instinctiv la tata. Era acolo, în tribuna a doua, unde am stat împreună în ultimii trei ani. Că avem abonament. Era aşa ciudat… E prima dată când e gol locul meu acolo, dar eu sunt pe teren. Oricum, tata a luat două bilete. Chiar dacă ştia că joc”, începe povestea savuroasă al unui copil care, deocamdată are doar 16 ani. Zece i-a petrecut pe terenul de fotbal, pentru că Haidar a început să joace la 6 ani.

Haidar a avut un an „antrenor personal”

Acest eveniment din viaţa sa este unul la fel de savuros ca şi reacţia de la golul de 12-2. „Terenul Romprim este lângă blocul meu, aşa că acolo am început fotbalul. Aveam 6 ani când am mers la domn profesor Greaca. Erau 10 copii, dar în trei ani, am rămas doar eu. Aşa că, timp de un an, m-am antrenat singur cu domn profesor. A fost superb că am putut să am continuitate, dar lispea mult spiritul de echipă. Nu mai puteam continua, asta este clar. Mi-a recomandat să merg la Olimpic, formaţie care joacă pe terenul de la Energoutilaj. Cum era prea departe de mine şi nu avea cine să mă aducă, tot cu domnul Greaca m-am antrenat. Însă după un an la Olimpic, cam pe la 11 ani, aşa, n-am mai rezistat şi am decis să fac pasul spre Rapid”, ne explică Tony Haidar.

CITEȘTE ȘI  FC Rapid 1923 - Dunărea Călărași 4-1. Sprint spre promovare!

Primul meci pe Giuleşti, la debutul lui Spadacio

Care să fie motivul? Evident, puştiul este rapidist de mic, din tată în fiu: „Primul meu meci pe Giuleşti a fost un amical cu Lyon, pe care Rapid l-a câştigat cu 2-1 în 2008. Când a debutat Juliano Spadacio la noi. De atunci, am mers cu tata la foarte multe meciuri.” Tatăl, care acum l-a văzut înscriind într-un meci oficial pe Giuleşti. „De obicei nu îl chemam pe tata la meciurile mele. Îmi era teamă să nu joc prost, să nu-l dezamăgesc… Dar uite că acum totul mi-a ieşit bine. Chiar foarte bine, a fost de vis!”, îşi continuă confesiunea Tony, cel care speră şi pe viitor să îl convingă pe Mihai Iosif să îl cheme la prima echipă. Mezinul lotului pare „urmărit” de numărul 11. Este născut pe 11 decembrie, aşa cum am scris mai sus, iar la 11 ani a venit la Rapid.

Povestea drumului cu tramvaiul 11

„La 11 ani, tata mi-a făcut o surpriză mare şi a făcut rost de numărul domnului Silvian Dobre. Am venit să dau o probă şi am rămas. Îţi dai seama ce fericit am fost… Cu atât mai mult cu cât am rămas preponderent la grupa 1998, cu toate că eu sunt născut la finalul lui 1999!”, explică Haidar. Apoi, reintră în discuţie un alt număr 11. Cel al tramvaiului, cu care timp de doi ani a parcurs Bucureştiul din Berceni până în Giuleşti. „Aproape 2 ani am luat tramvaiul 11 de la mine, din Berceni, unde era unul dintre capete, şi coboram aproape de cel din Giuleşti. La liceul Carol I Tehnometal, acolo unde se făceau antrenamentele”, îşi aminteşte puştiul primele dăţi în care trecea pe lângă stadionul Giuleşti din postura de fotbalist. Ştia că într-o zi va şi juca pe bătrânul teren de lângă Podul Grant!

CITEȘTE ȘI  Bogdan Stelea este de părere că FC Rapid 1923 nu are valoare de Liga 1

Goluri pe bandă rulantă la echipa de juniori

Deocamdată a intrat 30 de minute. Dar are tot viitorul în faţă. Cu atât mai mult cu cât Tony Haidar este unul dintre golgheterii juniorilor A, cei antrenaţi de Silvian Dobre. Are 9 goluri, un fapt extrem de interesant. „După ce domnul Iosif m-a anunţat că sunt pe foaie, m-am simţit în vână. Am simţit că va fi o zi minunată pentru mine. Şi, aşa cum ţi-am spus, încă de când am ieşit la încălzire mai trăgeam cu ochiul la tata. Aveam un pic de teamă să nu îl dezamăgesc. Teama pe care o am destul de frecvent…” Aşa se încheie povestea frumoasă a unui puşti talentat, care la 16 ani marchează pentru Rapid

 

LĂSAȚI UN MESAJ