Rapid şi ziua specială de 20 noiembrie

N-o să uit niciodată meciurile lui Pancu
N-o să uit niciodată meciurile lui Pancu

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Revenim la 20 noiembrie. Pentru că atunci s-a născut marele Valentin Stănescu. Acum 15 ani, tot în noiembrie, stadionul nostru a primit acest nume plin de încărcătură istorică. De atunci s-au jucat doar două meciuri pe gazonul de lângă Podul Grant. Unul dintre ele, în weekendul trecut. Rapid – CS Pantelimon 9-0. Celălalt, acum şapte ani. Rapid – Gaz Metan 4-1. Sigur, diferenţa e că atunci jucam în liga 1, iar acum în liga a 5-a. Dar tot Rapidul este, indiferent de eşalon. Am fost însă şi la acel meci. Iar amintirile m-au năpădit. Pentru că era o zi de toamnă rece. Şi pentru că Rapid pornea ca mare favorită, aşa cum s-a şi dovedit la finalul partidei.

Spadacio şi golul desprinderii pentru Rapid

Doar că lucrurile nu au fost atât de uşoare pe tot parcursul meciului. Am condus cu 1-0 mulţumită lui Adi Iencsi, care deschisese scorul din penalty înainte de pauză. Adi Iencsi… Ce frumos sună acest nume în asociere cu Giuleştiul. Fusese ultimul său sezon pentru Rapid… Şi încă era în vână! Doar că Gaz Metan ne-a dat o lovitură dureroasă, în minutul 60. Ţin minte şi acum cum şutul lui Pârvulescu, de la marginea careului a scuturat plasa. Mă temeam de ce e mai rău. De faptul că Rapid nu va bate. Noroc însă că aveam un super jucător brazilian în echipă! Pe Juliano Spadacio. Mijlocaşul nu mai era golgheterul din urmă cu un sezon, dar a marcat exact când a fost nevoie.

Lui Valentin Stănescu îi plăcea spectacolul

Apoi Ioniţă I şi Răduţă, copiii Giuleştiului, au desăvârşit o victorie frumoasă cu 4-1. Un succes care în doar 20 de minute a devenit de la nesigur unul categoric. Pentru că aşa e Rapid. Şi aşa a fost mereu. Iar în ziua în care s-a născut Valentin Stănescu nu puteam avea decât un meci spectaculos. Pentru că, înainte de orice, „Zimbrului” îi plăcea spectacolul. Iar cei care au prins Rapidul său jucând ştiu mai bine la ce ne referim. Sigur, nu s-au mai jucat meciuri pe Giuleşti pe 20 noiembrie în ultimii 15 ani. Dar s-au mai juca în preajma acestei dăţi. Iar pe două vrem să le readucem în calcul. Unul de pe 21 noiembrie 2011 şi unul de pe 19 noiembrie 2012.

Un meci decis de geniul lui Pancu

Care, întâmplător sau nu, s-au jucat tot împotriva lui Gaz Metan Mediaş! Şi tot în Liga 1. Primul menţionat a rămas în istorie. Condusă cu 2-0 de oaspeţi, Rapid a revenit la 3-2. A fost egalată iar, dar a învins cu 5-3. În bună măsură datorită a două execuţii fenomenale ale lui Daniel Pancu! Asta apropo de spectacolul care îi plăcea lui nea Tinel. Celălalt meci s-a jucat cu porţile închise. Dar doza de dramatism nu a lipsit. Cu toate că Rapid nu a câştigat decât cu 2-1. Interesant de notat e faptul că în minutul 78 scorul era 0-1! Dar Ioniţă I şi Herea au reparat greşeala şi au adus o nouă victorie pentru Rapid. În preajma zilei de 20 noiembrie, tot cu Gaz Metan Mediaş