Rapid, o stare de spirit! Nu doar fotbal

cs rapid
cs rapid

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Din respect pentru cititorii noştri vom publica un material mai amplu despre alte secţii ale Rapidului. Nu doar despre fotbal. AFC Rapid nu este legată de CS Rapid, însă şi sportivii de la CS merită promovare. Mai ales că rezultatele recente sunt unele frumoase. Chiar dacă în divizia secundă în unele cazuri. S-au consumat meciuri de handbal, de volei, de polo sau baschet. Iar în acest material vom încerca să facem o radiografie completă a tot ceea ce înseamnă sport rapidist. Deocamdată vorbim despre sporturile de echipă. Fiţi siguri că pe 1923.ro veţi găsi articole şi despre sporturi individuale ale celor legitimaţi la Rapid. Aşa cum s-a întâmplat, de altfel, mereu.

Dublă victorie la volei pentru Rapid

La volei suntem în liga a doua cu ambele echipe. Atât cea feminină, cât şi cea masculină. În ciuda acestui fapt, nu avem cum să nu ne bucurăm de rezultatele din acest weekend. Ambele formaţii au câştigat. Şi nu oricum, ci cu 3-0 la seturi! Băieţii au trecut de Juniors Craiova cu 25-23, 25-7, 25-19. În acelaşi timp, fetele au dispus de CS 90 Medgidia cu 25-17, 25-15,25-16. Este de notat că ambele partide s-au disputat în sala Rapid. Şi au adus multe bucurii suflării rapidiste. Chinuită tot mai mult în ultimii ani… Dar este bine de ştiut că nu numai voleibaliştii ţin sus steagul alb-vişiniu.

rapid-volei-feminin

Şi la baschet am câştigat tot atât la fete…

Baschetul feminin a fost în plină formă în acest weekend. Chiar dacă aici vorbim despre echipa feminină U18. Aceasta a obţinut o spectaculoasă victorie în deplasare, pe terenul CSŞ 1 Constanţa. 75-38 a fost scorul pentru fetele noastre, la capătul a patru sferturi. Dintre care trei dominate cu autoritate. Aşa cum se poate remarca: 25-11, 8-8, 22-8, 20-11. Practic, un singur sfert a avut un echilibru aparent. Spunem aparent fiindcă în celelalte trei diferenţa a fost covârşitoare în favoarea fetelor de la Rapid. La capitolul baschet şi echipele de seniori ne-au bucurat în acest weekend! Asta pentru că cea de fete a obţinut o victorie minunată în deplasare, scor 78 – 66 cu KSC Târgu Secuiesc, principala contracandidată la promovarea în prima ligă.

… cât şi la băieţi

De altfel şi băieţii, care au jucat imediat după meciul de handbal al fetelor în sala Rapid. Aceştia s-au impus marţi, 22 noiembrie, cu scorul de 78-66 (16-13, 19-21, 24-16, 19-16) echipa Colegiului Naţional „Aurel Vlaicu”. Una care până în acele momente era neînvinsă în campionat. Aşadar, la volei şi la baschet, ultimele partide au fost perfecte atât la feminin cât şi la masculin. Din păcate, au existat şi eşecuri. Doar că acestea au venit în prima ligă şi s-au lăsat, totuşi, cu nişte convocări! La ce sport? La polo!

rapid-baschet-feminin

La polo înfrângeri în prima ligă, dar un convocat la naţională

Polo este singurul sport la care avem echipă în prima ligă. Motiv pentru care vrem să îi felicităm sincer pe băieţii noştri pentru meciurile cu Dinamo. Pentru că două au fost la număr. Le-au pierdut pe ambele, 13-6 (5-0, 3-0, 4-3, 1-3), respectiv 14-4 (3-2, 6-0,1-0, 4-2). Dar au luptat în unele momente de la egal la egal cu un club care oferă condiţii mult mai bune pentru sportivi. De ce să ne ascundem de asta…? Aşa că, bravo băieţi! Cu atât mai mult cu cât Victor Antipa a fost selecţionat pentru meciul pe care România îl va juca cu Slovacia 28 noiembrie.

Echipa de handbal feminin, cireaşa de pe tort!

Cireaşa de pe tort a fost lăsată la urmă. Este vorba despre echipa feminină de handbal. Deşi joacă în liga secundă, aceasta are evoluţii dintre cele mai bune. Iar în ultima etapă, tot în sala Rapid, a zdrobit cu 31 – 18 pe CSM Bucureşti II. Sigur, la prima vedere acel „II” pare urât. Dar dacă ne gândim că este ataşat numelui echipei care a câştigat Liga Campionilor la handbal feminin ne dăm seama cu adevărat ce victorie importantă au obţinut rapidistele. Curând vă vom prezenta clasamentele şi rezultatele complete din prima parte a sezonului 2016-2017 la sporturile rapidiste de echipă. Şi promitem şi materiale cu sporturile individuale. Pentru că este de scris! Hai Rapid!

Foto: clubulrapid.ro şi pagina de Facebook Rapid Bucuresti – Alte Sporturi