Rapid dezlăntuit! 6 noiembrie, zi istorică!

rapid
rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Undeva în Spania, Madrid, este prânz. Iar în faţa a peste 70.000 de oameni, Real se pregăteşte de meci. Televiziunile şi sponsorii înving. Precum în Anglia, cel mai titrat club din fotbalul mondial se vede nevoit să joace la ore ridicole. În România este ora 13:00. Iar pe rapidişti nu îi mai interesează decât Realul din Giuleşti. Care are meci la aceeaşi oră. De fapt la 13:08, pentru că atât arată ceasul când se dă lovitura de start. E liga a 5-a… Regulile nu fac casă bună cu un asemenea nivel… Cu toate că meciul dintre AFC Rapid şi Frăţia II se joacă pe bătrânul şi istoricul Giuleşti. Stadion care în această toamnă a împlinit 80 de ani!

Cam 800 de oameni în tribunele Giuleştiului

Pe acordurile imnului inimilor noastre, echipa lui Mihai Iosif intră pe teren. Deşi alţii au jucat cu o zi înainte pe acelaşi gazon, iarba încă arată bine. Se poate juca fotbal. Iar jucători tehnici precum Berechet, Stancu, Dovleac, Ioniţă sau Bărbălău îşi pot face jocul în voie. Vreo 700-800 de suflete sunt dispersate în tribune. Unite însă de vocea lui Patrik Popa, noul şef de galerie. La doar 13 ani… Şi Frăţia are galerie. Patru oameni. Buni şi ăia, dacă ne gândim câte echipe de Liga 1 au venit pe Giuleşti fără vreun suporter. Toamna refuză să îşi arate faţa, iar soarele le zâmbeşte celor care au ales să vadă Rapidul pe viu. Nu arată a zi de noiembrie. De 6 noiembrie. Seamănă mai mult a septembrie târziu. Primul unsprezece este acelaşi.

Rapid a jucat tenis în prima repriză: set alb la pauză!

Adversarul din faţa lor, acelaşi cu care acum o lună şi jumătate terminau pe teren doar 1-1! Pe terenul Vulcan, unul de-a dreptul jenant… Portarul lor de atunci, fără un antebraţ, a făcut minuni. Singurul care l-a învins atunci a fost Bărbălău. Portarul fără un antebraţ nu a intrat şi pe Giuleşti. Însă intră golurile. Până la pauză, Ioniţă, Stancu, Bărbălău şi Dovleac mângâie plasa adversă. Primul şi al treilea dau câte două chiar. Aşa că asigură un scor de tenis, 6-0. Rapid a mai condus astfel în meciul de pe terenul lui Cadet. Tot 6-0 la pauză. Şi a bătut cu 12-2. Ce va fi acum? Deşi avantajul e unul boieresc, pe iarba Giuleştiului nu mai intră în repriza a doua Costi Berechet. Mihai Iosif nu a fost mulţumit de numărul său 10. În schimb îşi face loc al patrulea jucător născut în 1999, Mihai Dinu.

Bărbălău şi Stancu, meciul vieţii

Nu epatează. Dar continuă să facă spectacol Cătălin Bărbălău. Care marchează o triplă în câteva minute şi, cu cinci goluri, devine cel mai bun marcator al Rapidului într-un singur meci. În acest sezon! Că pe vremuri, Puiu Ionescu dădea cinci cu CSMS Iaşi, în Liga 1. Când băteam 8-1… Acum este în 10-2! Pentru că Boian marchează şi el în ambele porţi, iar Frăţia dă gol din 11 metri. Săcriţă! Momentul în care Mihai Iosif lasă doar patru titulari dintre cei cu care a început. În rest, schimbă tot. Haidar şi Magdalinis debutează. Cum ar veni AFC Rapid are acum echipa a doua pe teren. Ar putea fi o misiune ceva mai lejeră pentru Frăţia. De unde?! Cascada de goluri se intensifică chiar. Stancu e în zi mare!

Haidar, Ţonea şi Dinu, primele goluri. Magdalinis ratează 11 m

Mai dă două goluri şi ajunge la cinci marcate în total pe Giuleşti. Şuturi, driblinguri, de toate. Un fotbalist care când este în zi de graţie, nu poate fi oprit de nimeni! Ba mai scoate chiar şi un penalty în prelungiri. Pe care Philippe Magdalinis, favoritul tribunei, îl ratează…. Păcat! Cât şi-a dorit să marcheze. Şi dacă i-ar fi reuşit le călca pe urme altor colegi. Haidar, Ţonea şi Dinu. Toţi dau gol. Câte unul. Primul chiar în primul său meci la Rapid… Ce frumos… Ah, staţi… Scorul, nu? Vrăjiţi de soarele generos de afară şi de fineţea driblingurilor lui Stancu şi Ţonea din final, nu realizăm că aţi pierdut şirul golurilor. Dacă totuşi aţi calculat şi v-a dat 15-2, atunci să ştiţi că e corect! Iarba puţin crescută de pe bătrânul templu giuleştean stă martor la o nouă zi istorică. 6 noiembrie 2016.

Cel mai mare scor din istoria Rapidului!

De ce? Pentru că nu se cunoaşte scor mai mare înregistrat de Rapid într-un meci oficial în întreaga sa istorie! Până acum, au fost doar două 12-2. Unul acum o lună şi câteva zile, pe terenul lui Cadet. Celălalt acum multe decenii. În 1949. Când, în Liga 1 fiind, Rapid a spulberat o altă echipă feroviară, CFR Cluj. Tot cu 12-2. Sigur, diferenţa nivelului competiţional nu suportă comparaţii. Dar totuşi! Rapid azi a bătut cu 15-2! Cele câteva sute de suporteri au văzut un spectacol mirifc asigurat de Stancu şi Bărbălău. Pentru că ei au fost oamenii meciului! Chiar dacă golgheter rămâne Ioniţă, iar rapidiştii lunii octombrie sunt Dovleac şi Costache. Tot azi, 6 noiembrie 2016, echipa 1923.ro a reuşit să transmită primul meci LIVE al Rapidului în liga a 5-a. Şi nu ne vom opri aici! Până la următorul meci, aveţi înregistrarea integrală a partidei Rapid – Frăţia II 15-2 mai jos. Vizionare plăcută!

https://www.youtube.com/watch?v=Dzh-S1-8IKQ

https://www.youtube.com/watch?v=k4Aruh8ElgY5 COMENTARII

 1. Despre ce cheta este vorba? Eu știu ca s-a făcut o cheta pt steaguri dar suma strânsă este cu mult mai mica decât cea vehiculata.Au fost oameni care au dat 100 de Ron,50 Ron,dar au fost și care au dat 2 Ron,fiecare cat a vrut.Dar sa nu inducem lumea în eroare cu povești auzite pe la colturi…

 2. Domnule Cristian, noi respectăm toţi rapidiştii! Scriem şi despre societatea din instanţă, dar este absurd să credem că se va salva. Aşteptarea nu făcea bine nimănui. Copiii ar fi plecat şi nu mai exista niciun Rapid. Cât despre Mişcarea CFR, căutaţi site-ul oficial şi vă veţi convinge de ce nu are legături cu Rapid. Poate sunt rapidişti care sunt fani Moke. Să susţinem şi fcsb? Ce grupe de juniori are Mişcarea? Am vrea ca rapidiştii să înţeleagă asta. Cei care aleg să susţină acel club, să o facă! Noi chiar îi încurajăm să se comporte cum simt. Dar nu are legături cu Rapid. Este un club alb-albastru înfiinţat în 2004. Punct. Numai bine şi HAI RAPID!

 3. Sa fim seriosi – meciul asta nu intra in istoria Rapidului.
  AFC nu e inca Rapid (poate va fi, poate nu), sunt insa juniorii Rapidului si merita incurajati (din acest motiv am si fost la meci).
  Ar trebui sa fiti mai retinuti cu rapidul; deoacamdata, ca ne place sau nu, Rapidul este inca cel in procedura de faliment.
  Pe de alta parte, daca site-ul se numeste 1923 ar trebui sa tineti cont de toti rapidistii – de cei care inca asteapta (in van dupa parerea mea)o minune, de cei care s-au orientat catre AFC, de cei care s-au orientat catre CFR Miscare si de cei care sunt in ateptare. Altfel ar trebui sa va denumiti site-ul „AFC Rapid” pe care-l promovati si nu e nici o problema in asta, dar ar trebui sa o faceti transparent; oricum, chestia cu „altii au jucat” e chiar penibila si demonstreaza inca o data partizanatul vostru; CFR Miscare este de asemenea o incercare (declarata) de a duce mai departe Rapidul in caz ca Rapidul legal va fi desfiintat prin decizia justitiei, asa ca ar trebui tratata macar cu respect, daca sunteti cu adevarat rapidisti.
  In rest numai bine.

 4. Daca va referiti la cei ce au stat la peluza veche, eram tot rapidisti si apoi au venit cativa jucatori de-ai Fratiei.

 5. Felicitari copiilor si lui Mita Iosif pentru parcursul de pana acum.Ca pe vremuri (scurtu stie)s a facut o cheta pt.baieti in tribuna si fiecare a contribuit cu 5lei 10 lei.Nea Vasile Copil a zis ca s au strans 5000 lei (asta inseamna ca tribuna 1 nu a contribuit cu nimic sic).Asteptam sa ne spuneti daca au fost multumiti copii.Daca este nevoie vom ajuta cu mai mult.