Portret de legendă / Vasile Copil

vasile copil
Vasile Copil

În dreptul funcţiei de reşedinte de onoare senior la AFC Rapid apare un nume important: Vasile Copil. Pentru rapidiştii mai tineri însă, numele acestuia poate să nu aibă tocmai o rezonanţă deosebită. Dar Vasile Copil are o istorie rapidistă extrem de consistentă. Asta pentru că el a fost jucător al echipei de lângă Podul Grant. Mai exact, Vasile Copil a evoluat în Giuleşti între 1956 şi 1962. Adică şase sezoane pline. A venit la club, de la Progresul, pe vremea când echipa se numea Locomotiva. Şi a jucat alături de nume grele precum Ozon, Macri, Greavu sau Ionescu.

Vasile Copil este născut pe 29 februarie

Iar Vasile Copil avea pe atunci doar 20 de ani. Pentru că, alt amănunt inedit despre el, fostul fotbalist al Rapidului este născut într-o zi extrem de specială. 29 februarie! 1936, pentru a fi mai exacţi. Aşadar, venerabilul senior preşedinte de onoare al Rapidului are 80 de ani. Pe care i-a împlinit chiar în 2016. Cel mai bun rezultat al său la echipa vişinie a fost un loc 3 în sezonul 1960-1961. Când Vasile Copil a fost om de bază al Rapidului, cu 22 de meciuri jucate. Ulterior, el a plecat din Giuleşti. S-a întors la prima dragoste şi echipa care l-a format, Progresul.

Rapidişti din toate generaţiile

La multe decenii distanţă de atunci, Copil este iar la Rapid. Într-o funcţie administrativ-onorifică. Dar care înseamnă aşa mult! Şi care imprimă mai mult cu rapidism spiritul rănit din Giuleşti. Vasile Copil, Mihai Iosif, Gică Păun… Ce nume, cu ce încărcătură. Şi, mai frumos este că fiecare provine dintr-o generaţie diferită. Şi fac legătura cu generaţia care duce greul. Şi care e condusă din teren de Boian, Ioniţă, Dovleac, Bărbălău, Berechet, Costache sau Stancu…

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI