Interviu cu preşedintele Diaconu

diaconu
diaconu

Bogdan Diaconu, instalat în funcția de președinte de onoare al AFC Rapid, a oferit detalii despre planurile pe care le are cu gruparea din Giulești.

De ce tocmai AFC Rapid, domnule Diaconu, cum ați ajuns la AFC Rapid?

Care sînt obiectivele dumneavoastră?

Să ajut Rapidul cu tot ce îmi stă în putință. Important este să nu ardem etape, să construim temeinic și sănătos. Trebuie să asigurăm copiilor condiții de pregătire la standarde civilizate. Pentru că, în prezent, se antrenează la baza de la Laromet, unde nu este apă, nu este curent, nu este nimic. Fără condiții nu se poate face performanță. Trebuie să rezolvăm aceste probleme și, pas cu pas, să revenim în Liga 1, fără să pierdem vreun an în plus în aceeași ligă.

Diaconu: „AFC Rapid a eliminat Hertha Berlin, încă am biletul”

Care este situația palmaresului?

Palmaresul pe care îl deține AFC Rapid este din 1993 pînă în 2006. Cel din 2006 și pînă în prezent va reveni AFC-ului după ce se va constata falimentul SC FC Rapid SA, iar cel din 1923 pînă în 1993 este dat, după cunoștința mea, de Clubul Sportiv AFC-ului, dar, în acest moment, căutăm acea hîrtie prin arhivă. Sînt toate șansele ca tot palmaresul, din 1923 pînă în prezent, să fie al AFC-ului. Cred că procesul privind falimentul SC FC Rapid SA nu poate dura mai mult de șase luni de acum încolo, astfel că, undeva prin primăvară, tot palmaresul va fi la AFC Rapid.

Mulți suporteri spun că AFC Rapid este o clonă…

Eu știu, de exemplu, că AFC Rapid a eliminat Hertha Berlin, încă am biletul acasă de la partida aceea. Echipa care a făcut cea mai mare performanță din istoria clubului în cupele europene era AFC Rapid.

Vă gîndiţi să aduceţi foşti jucători emblematici?

Nu pot să dau nici un nume acum pentru că nu este nimic concret.

Fotbaliștii au salarii, prime de joc?

Au fost partide cînd au avut prime de joc. Dar începînd de acum, vrem ca jucătorii să fie remunerați după fiecare partidă. Probabil vor primi undeva la 100 de lei pe meci. Vrem să-i stimulăm să cîștige meci de meci.

Cine finanțează clubul în acest moment?

S-au adunat mai mulți rapidiști în jurul AFC-ului, care vor să pună umărul și fiecare contribuie cu cît poate. Undeva în această toamnă-iarnă vom desena și un buget concret al echipei. Pentru acest an competițional, un buget lunar de cîteva mii de euro spun eu că este suficient.

Este Copos în spatele AFC-ului, așa cum se zvonește?

Exclus! Dacă aș simți cea mai mică legătură, eu m-aș retrage primul!

Sursa: fanatik.ro

Alatura-te comunitatii 1923.ro

* indicates required

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...

4 COMENTARII

  1. Daca e un impostor, dintr-un partid plin de infractori, mergi tu frumos la politie sa faci o plangere penala si sa ne scapi de ei! Daca nu atunci vezi ca tainuirea e infractiune, deci rezulta din asta ca tu esti un infractor sau, in cel mai bun caz, mincinos!

  2. O gluma proasta cu individul asta in conducerea Rapidului. Dupa copos urmeaza nationalistul asta sinistru din partidul ala plin de infractori. Poate sa arate si 500 de bilete ca tot un impostor ramane.
    In ritmul asta n-o sa mai ajunga Rapidul in prima liga niciodata.

Comments are closed.