O portie de adevăr de la Băneasa – Rapid

rapid
rapid

Probabil în această seară mulți dintre voi ați văzut știrea difuzată de StirileProTV din sport. Nu am fi publicat această postare dar … precum în multe situații – când massmedia nu prezintă, sau prezintă jumătate de adevăr, este necesară și în acest caz o nuanțare a celor prezentate.

• Înainte de toate, reportajul nu a conținut motivul principal datorită căruia a avut loc incidentul de la meciul AFC Rapid Bucuresti cu SSC Băneasa, de pe terenul Laromet.

În repriza a doua (la scorul de 0-0), la o fază care nu anunța nimic întrucât mingea era departe, un jucător al gazdelor i-a aplicat o lovitură în față lui Ioniță pentru a-i bara sprintul (lovire fără mingie). Acesta s-a simțit probabil agasat de ambiția cu care majoritatea juniorilor rapidiști tratează fiecare fază, însă gestul său a fost cu totul gratuit.

ionita-accidentare

Cu toate acestea, arbitrii partidei nu numai că nu au sancționat regulamentar gestul, dar nici nu au oprit faza. Acela este momentul când, din apropierea locului unde ne aflam, suporterul – despre care am aflat ulterior că era chiar tatăl lui Ioniță – a pornit către central pentru a-i cere probabil socoteală, însă a fost oprit și lovit repetat de un alt jucător al gazdelor, incidentul continuând cu intrarea la marginea terenului, atât al câtorva suporteri cât și a unor membrii din staffurile echipelor, dar în primul rând al unui personaj de la SCC Băneasa (cel în geacă albastră), care a și fost ridicat de jandarmi pentru violență extremă.

În aceste condiții, modul cum a fost prezentată știrea, din care a fost omis atât startul incidentului cât și modul provocator în care a fost organizată și condusă această partidă, dar din care nu au lipsit jignirile aduse la final de către gazde rapidiștilor, putem să considerăm că a fost unul ușor tendențios.

Nu suntem dintre cei care punem pe seama vântului nereușitele favoriților și nici nu spunem că în viață fiecare ar trebui să-și facă dreptate singur și ne-am fi dorit ca partida să se joace până la final. Însă nici nu puteam accepta direcția în care ne îndreptăm.

• Ar fi multe de menționat, precum slaba organizare, condițiile precare în care se desfășoară partidele (vezi pârloaga pe care s-a jucat, modul neregulamentar în care se prezentau băncile de rezerve și tot ce exista pe marginea terenului), duritatea cu care mulți jucători din liga a 5-a tratează fotbalul și mai ales faptul că jucătorii sunt la mâna unor arbitri de slabă calitate, dar nu dorim ca această postare să devină mult prea lungă.

Unul dintre motivele pentru care fotbalul de la noi a ajuns la stadiul pe care îl vedem cu toții se datorează și acestui mod de a prezenta lucrurile în massmedia!

galerie-rapid-2016

Sursa: Susţin RapidulCauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

4 COMENTARII

 1. Păi Băneasa trebuia să asigure condiţiile necesare pentru ca suporterii să nu intre pe teren! Iar dacă intri pe teren, nu înseamnă că trebuie să ţi se rupă gura! Numai bine!

 2. Ovidiu, dacă arbitru fluiera fault și cartonaș rosu, numai intra nimeni în teren, partida avea un final normal… si frf dacă dadea un verdict corect pentru Rapid numai dadeam cu torte in teren, și Daum, dacă nu i se băga pe gât niște băieți..gen mArin etc. altul ar fi fost rezultatul… sunt cam multi dacă… în rest tu povestești frumos, ai stofa de narator …succes

 3. cum sa nu reactionezi cand vezi ca o matahala de 40 de ani ca da cu atata dusmanie intrun copil de 18 ani si mai ales daca e si copilul tau? acesti copii joaca fotbal din placere si nici nu le trece prin cap sa apeleze la duritati, in comparatie cu acesti burtosi handicapati.

 4. Salut,

  Imi pare rau pentru tatal lui Narcis Ionita, pentru faptul ca ieri jucatorii de la Baneasa au jucat dur si pentru tot ce s-a intamplat.

  Am fost prezent la meci si am toata compasiunea pentru cei care ieri au avut de suferit.

  Dar intr-un moment de liniste vom recunoaste faptul ca indiferent cat de absurd e un arbitraj, locul suporterilor e in afara terenului si nu in spatiul de joc.

  Daca observatorul si arbitrul au decis ca meciul sa mearga inainte si jucatorii echipei gazda au plecat, atunci e corect sa piarda cu 3-0. Sunt cu adevarat niste taietori de lemne.

  Dar inainte de a spune ca nu s-ar fi ajuns aici daca era un arbitraj corect sau daca cei din Baneasa aveau fair play in joc, e corect si sa spunem ca nu s-ar fi ajuns aici daca suporterii nu intrau pe teren.

  Asta e parerea mea despre ce s-a intamplat ieri.

  Toate cele bune,
  Ovidiu