Andrei Dumitru: „Am visat că joc la Rapid”

andrei dumitru
andrei dumitru

Numărul 3 din lotul lui Mihai Iosif are o poveste specială. Andrei Dumitru este bucureştean la origini, dar la Rapid a venit abia în 2012. La 15 ani. De fotbal se apucase cu patru înainte şi nimic nu prevestea faptul că va juca pe Giuleşti. Totul s-a schimbat însă în 2011 când un vis i-a influenţat decisiv alegerea. „M-am apucat de fotbal în 2008, iar doi ani am stat la Fair Play. Apoi am plecat la Chiajna unde am stat tot doi ani. Jucam deja de un an la echipa din Ilfov când m-am trezit într-o dimineaţă, era tot noiembrie, acum cinci ani, în 2011, şi i-am spus tatălui mei: am visat că o să joc la Rapid! El a râs atunci, dar uite că după mai puţin de un an visul s-a transformat în realitate!”

Andrei Dumitru a ales Rapid în defavoarea stelei

Povestea pare promiţătoare, aşa că îl lăsăm pe Andrei să ne povestească mai mult legat de acest subiect neobişnuit: „În familia mea, chiar dacă fac fotbal din 2008, nu au existat afinităţi. Mama nici măcar nu are treabă cu fotbalul. Aşa că, nu ne propuseserăm să jucăm la echipa X sau echipa Y. Sub nicio formă. Doar că în 2012, când a trebuit să aleg, am luat-o spre Rapid. Şi tata a fost de partea mea. Aş fi putut merge la steaua. Am mulţi prieteni care joacă acolo şi mă îndemnau să aleg. Doar că, până la urmă, eu mi-am urmat visul pe care l-am avut. La propriu!” Acum Andrei Dumitru s-a văzut fotbalist pe Giuleşti. Cu toate că nu este titular de bază, le este foarte recunoscător celor doi antrenori care l-au ajutat să ajungă aici.

Rapid – Dinamo, primul meci pe Giuleşti

„Le mulţumesc mult de tot! Atât domnului Silvian Dobre, care în 2012 m-a primit la grupa lui şi m-a păstrat, dar şi domnului Mihai Iosif care mi-a oferit ocazia să evoluez pentru prima formaţie a Rapidului”, sunt vorbele lui Andrei, pline de sinceritate şi recunoştinţă. Pentru el, primul contact cu Giuleştiul a venit destul de târziu, în 2013, dar a fost unul de mare impact: „Am fost copil de mingi la un meci cu Dinamo în 2013. Uau! Ce atmosferă a fost atunci! Primul moment în care am aflat cu adevărat ce înseamnă Giuleştiul! Este o scenă a vieţii mele pe care, în mod cert nu o voi uita cât voi trăi. M-a marcat definitiv!” Zâmbim la auzul acestor mărturii înflăcărate şi continuăm povestea fundaşului. Pentru că pe puştiul născut în 1997 toată lumea nu îl ştie nici de Andrei, nici de Dumitru.

Sysy de la… Djibril Cisse!

Ci de… Sysy! Evident, primul lucru pe care îl cauţi atunci când observi o astfel de abreviere, este legătura ei cu numele sau prenumele. În mod evident şi logic, la Andrei nu pare să aibă nimic de-a face cu ele. Şi nu are, pentru că Sysy are o provenienţă total neaşteptată. „De mic sunt fan Liverpool. Mi-a plăcut foarte mult de atacantul lor francez, Djibril Cisse, atunci când juca acolo. Toţi cei de la bloc ştiau asta. La început mi-au spus aşa, Cisse, dar nu după foarte mult timp, Cisse a devenit Sysy. Şi aşa mă cunoaşte toată lumea: Sysy de la Rapid!”, ne explică, cu zâmbetul până la urechi, Andrei Dumitru. Acum, jucătorul mai are un vis: să ajungă cât mai sus cu Rapid şi să aibă un an 2017 cel puţin la fel de bun precum a fost şi cel care se va încheia curând.

Foto: Alex Paraschiv

LĂSAȚI UN MESAJ