Veşti bune! Tomas Josl şi-a găsit echipă

josl
josl

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Dintre toţi fotbaliştii străini care au jucat la Rapid, mai ales în ultimul timp, probabil că Tomas Josl a pus cel mai mult suflet. Fundaşul stânga ceh a venit la Rapid la începutul lui 2015 în Giuleşti, iar debutul l-a surprins chiar în meciul cu fcsb, câştigat cu 1-0 în Ghencea. Josl a stat la Rapid aproape un an, cu pauză de câteva săptămâni între returul 2014-2015 şi turul 2015-2016. Practic, 2015 a fost anul său în care a jucat la Rapid. Nu a epatat, dar s-a remarcat prin dăruire. A evoluat în doar 21 de meciuri, nouă în prima ligă şi 12 în a doua, a rămas însă în sufletele rapidiştilor pentru uriaşul său devotament.

Ultimul meci pentru Josl la Rapid, 30 noiembrie 2015

Tomas Josl a jucat ultimul meci pentru Rapid pe 30 noiembrie 2015. Atunci, ai noştri câştigau pe Giuleşti cu 4-0 în faţa Gloriei Buzău, în liga a doua. În pauza de iarnă s-a renunţat la el. Cu toate acestea Josl a continuat să fie sufleteşte alături de Rapid, indiferent de ligă. Dovezile în acest sens au stat pe pagina sa de Facebook, acolo unde şi-a exprimat mereu ataşamentul. Din păcate însă, Tomas nu şi-a găsit echipă după plecarea de la Rapid. De fapt nici în vară nu a reuşit acest lucru…

Viktoria a scos Rangers din UEFA

Norocul i-a surâs în cele din urmă şi fundaşul stânga a semnat cu Viktoria Zizkov. E adevărat, formaţie de liga a doua din Cehia, ţara sa natală. Dar să nu uităm că nici Josl nu mai jucase de aproape un an. Concret, primul meci pentru cehi a venit pe 9 octombrie 2016. Adică la zece luni şi nouă zile de la partida cu Buzău. Tomas pare a fi om de bază la noua sa echipă, motiv pentru care ne bucurăm nespus! Viktoria a fost campioană a Cehoslovaciei în 1928, iar cea mai bună performanţă în Cupele Europene datează din 2002 când au eliminat din turul 1 al UEFA pe Glasgow Rangers.