REMEMBER / Un an de la drama din Colectiv

colectiv
Colectiv

Este o zi în care noi, rapidiştii, ar trebui să continuăm petrecerea. Asta pentru că băieţii lui Mihai Iosif au obţinut o victorie minunată, 8-1 pe terenul liderului VK Soccer. Este însă, în acelaşi timp, o zi în care trebuie să lăsăm un pic capetele şi vocile plecate în semn de doliu. Şi de solidaritate cu inimile sfâşiate ale rudelor şi prietenilor celor morţi acum fix un an în catastrofa din Colectiv. Ca să nu mai vorbim despre oamenii care au scăpat cu viaţă de acolo, dar care vor rămâne cu sechele pe vecie. Fizice sau psihice. Sau de ambele. Un an de la o nenorocire cruntă.

Tragedia s-a întâmplat când mergeam spre Bacău – Rapid

Care s-a întâmplat fix când eram în drum spre Bacău. Rapid avea a doua zi, de dimineaţă, meci cu SC. Partidă pe care a câştigat-o cu 3-0. În acele momente totul era confuz, iar updateurile apăreau la ştiri. Nu se ştia amploarea dezastrului. S-a ajuns la numărul înfricoşător de dureros: 64 de morţi! Şi zeci de răniţi grav care încă se chinuie să se recupereze. Şi nu, nu vorbim despre proteste de stradă sau o revoluţie, ceva. Este bilanţul sumbru al unui „accident” într-un club! Măsurile de după au fost prea blânde. În fond, în bunul stil românesc, totul se va da uitării curând.

Teodora Maftei, nu te vom uita!

Doar câţiva patroni conştiincioşi şi-au închis cluburile, realizând ce pericol reprezentau pentru cei care veneau acolo. Atât. Noi însă nu uităm şi exprimăm un regret sincer şi îndurerat pentru fiecare om afectat de acel carnagiu. Pentru că acolo şi-a pierdut viaţa şi Teodora Maftei, o rapidistă înfocată, autoarea a nenumărate fotografii cu Rapid. Unele dintre cele din urmă chiar la celebrul meci din februarie 2015, fcsb – Rapid 0-1. Nu merita un asemenea sfârşit. La fel cum nu merita nici unul dintre cele 64 de suflete plecate dintre noi prea devreme. Dumnezeu să îi ierte!

CITEȘTE ȘI  VIDEO | Rezumatul meciului dintre FC Rapid 1923 și Progresul Spartac

teodora maftei 1

fcsb rapid 2

fcsb rapid tm

fcsb rapid1

fcsb rapid

Fotografii realizate de Teodora Maftei la fcsb – Rapid 0-1…

Josl solidar cu tragedia din Colectiv

Alte cuvinte sunt de prisos. Noi nu vom uita. Şi mulţi alţi oameni nu o vor face. Chiar dacă sunt români sau nu. Un exemplu în acest sens este cehul Tomas Josl. Fost fundaş stânga la Rapid atunci, Josl a ţinut să îşi exprime compasiunea prin intermediul paginii sale de Facebook. Un gest frumos, de umanitate. Este o zi neagră, de doliu. Şi aşa va rămâne mereu, în fiecare an. Nu are cum altfel. Colectiv va rămâne o pată neagră pe istoria României. Ca să nu mai vorbim de golul imens lăsat în inimile atâtor oameni…

colectiv-josl

LĂSAȚI UN MESAJ