Pe vremea când Rapid bătea brazilienii

rapid Puiu Ionescu Nichi Dumitriu
Rapid a luat titlul pe 11 iunie 1967. Dumitriu este al treilea de pe rândul de jos, de la stânga la dreapta

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Rapid a fost mereu o forţă rebelă a fotbalului românesc. Indiferent de epocă. Dar mai ales în perioada 1960-1970. Pe lângă trofeele luate atunci, dar şi meciurile tari cu Juventus, Legia sau Napoli din Cupele Europene, giuleştenii au jucat şi partide amicale mai… excentrice! Una dintre ele a fost în compania unei echipe din Brazilia. Nu de calibrul lui Corinthians, Santos sau Vasco da Gama. Totuşi, FC Curitiba este un nume respectat în Ţara Cafelei. O formaţie înfiinţată în… 1909! Acum 107 ani!

FC Curitiba – Rapid 1-4

Pe 25 octombrie 2016, Rapid bate cu 5-0 la… Corbeanca… Nu e rău, e adevărat. În urmă cu 46 de ani fără o lună, acelaşi Rapid învingea cu 4-1 într-un amical Curitiba despre care scriem mai sus. Iar dovada stă din facsimilul pe care îl puteţi vedea mai jos. Nu joci în fiecare zi cu o echipă din Brazilia, tu formaţie românească fiind. Motiv pentru care succesul a fost cu atât mai frumos şi mai preţios pentru istoria minunată pe care Rapidul o are. Ca o curiozitate, să spunem că în prezent la Curitiba joacă fostul internaţional turc Colin Kazim-Richards.

curitiba-rapid-1-4