ANALIZĂ/ Cum a clădit Mihai Iosif Rapidul

Mihai Iosif
Mihai Iosif

Rapid este în liga a cincea. Totuşi, atmosfera din Giuleşti nu este de acest nivel. Concret, la Rapid se lucrează profesionist chiar şi în aceste condiţii. Iar acest lucru se datorează, în bună măsură, lui Mihai Iosif. Când ne referim la pregătirea echipei, fireşte. 1923.ro a făcut o radiografie a situaţiei de la Rapid şi a ajuns la concluzia că ceea ce se întâmplă la nivelul lotului nu are prea multe legături cu amatorismul specific acestui eşalon. Poate doar cu excepţia banilor. Dar tocmai aici este paradoxul. Că se face performanţă fără finanţe, ci doar pe bază de rapidism!

„Vreau să ajut Rapid!”

Mihai Iosif a găsit teren de antrenament, Laromet, imediat lângă ProRapid. Şi tot el are grijă ca lotul să fie unul competitiv. A selectat cei mai buni copii rămaşi la grupele de juniori ale Rapidului şi a dat înainte cu o medie de vârstă extrem de scăzută. Ca la orice club de liga a cincea, mai ales că acum este vorba de Rapid, şi-au încercat norocul mai mulţi „fotbalişti”. „Vreau şi eu să ajut Rapid din teren!” Este o vorbă cu care mai mulţi băieţi, mulţi trecuţi bine de 25 de ani, au vrut să îl impresione pe Mihai Iosif. Majoritatea rapidişti, e adevărat.

Mihai Iosif: „Aici e liga a 5-a, dar vorbim de Rapid!”

Replica tehnicianului însă a fost, mereu, una fără echivoc: „Ai jucat undeva? Nu?! Atunci ce să faci la Rapid? Băieţi, aici e liga a cincea, însă totuşi e Rapid! Nu aduc pe oricine. Dacă vii să joci trebuie să fii mult peste copiii pe care îi am acum. Să te bag pe tine şi să stea ei pe bancă? Ca să ce?” Cam aşa sună, în linii mari, discursul tehnicianului. Un tehnician care antrenează şi grupe de juniori, şi echipa mare şi se ocupă şi de unele probleme administrative atunci când este nevoie. Şi Mihai Iosif nu primeşte pe oricine la Rapid. Ci doar fotbalişti care merită să îmbrace tricoul Rapidului.

CITEȘTE ȘI  ANALIZĂ | FC Rapid 1923 - Progresul Spartac 2-0. Cum s-au mișcat achizițiile

Nu vii la antrenament, nu joci

Un alt fapt interesant este acela al politicii legate de antrenamente. Cu toate că la nivelul ligii a 5-a antrenamentele sunt o raritate, la Rapid lucrurile stau diferit. Mihai Iosif face cam trei pe săptămână, iar cei care nu vin, suportă consecinţele. Absenţele nemotivate de la antrenamente sau chiar unele despre care antrenorul ştie se pot lăsa cu un loc pe bancă sau chiar în afara lotului. Asta pentru că, în viziunea tehnicianului, cei care trag cel mai tare la antrenamente, sunt cei care au prioritate şi când vine vorba despre meciuri. Fireşte, în primul rând vorbim despre valoarea individuală. Care primează.

Primul unsprezece s-a cristalizat

De aceea, Rapid cam are, în acest moment, un prim unsprezece deja cristalizat care arată cam aşa: Dragne – Boian, Ursescu, Costache, Geambaşu – Ioniţă, Cocu, Stancu, Dovleac – Bărbălău, Berechet. Împreună, cei menţionaţi mai sus au marcat 34 dintre toate golurile Rapidului! Un procentaj excelent. Şi o dovadă că la Rapid totul merge bine până acum. În ciuda faptului că în ultimul meci nu am făcut decât 1-1. Aşteptăm cu interes următoarele două meciuri. Şi, mai important, ca Mircea Bornescu şi Daniel Pancu să îşi oficializeze transferurile în Giuleşti.

3 COMENTARII

  1. fara un om cu bani sau investitor mai in trend, cu tot prosesionalismul cu care se lucreaza nu se va face nimic. cautati un om cu bani si in 2 ani sunteti in liga 1

  2. UN ANTRENOR TINAR IOSIF MIHAI FACE BINE CE FACE SI SE VEDE LA ECHIPA ISI LASA AMPRETA ASUPRA JUCATORILOR CARE TIN MULT LA EL SI IL RESPECTA BAFTA IN CONTINUARE DAR NU TREBUIE UITAT DOBRE SILVIAN(crescuti de el grupa 98 )RAPID RAPID….HAIDE HAIDE HAI RAPID

LĂSAȚI UN MESAJ