Daniel Geambaşu, fotbalist la Brescia

Geambaşu
Geambaşu a decis să renunţe la fotbal

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Câteva meciuri, Mihai Iosif nu s-a putut baza pe unul dintre oamenii săi de bază. Fundaşul stânga, Daniel Geambaşu. Om care a cochetat şi sezonul trecut cu prima echipă. „Domnul profesor Dobre mi-a spus atunci să mă prezint sub comanda lui Dan Alexa. Apoi am vorbit cu Mihai Ianovschi. Pentru mine a fost un vis împlinit”, a explicat Geambaşu pentru 1923.ro. O poveste pe care o ştiam, la fel cum aflasem şi de ce a lipsit de la câteva meciuri în acest sezon. În ciuda faptului că a acceptat să joace fără ezitare în liga a cincea alături de colegii săi.

Geambaşu, un an fotbalist în Italia

Daniel a fost împreună cu părinţii în Italia, invitat fiind de unchii săi. De la acest episod a pornit o curiozitate, care a scos la iveală o poveste foarte frumoasă. Geambaşu s-a născut în Bucureşti, pe 14 februarie 1998, dar la vârsta de trei ani a plecat cu familia în Italia. Unde a rămas cinci ani, o perioadă suficientă care să-i permită lui Daniel să îşi ia cetăţenia atunci când va considera de cuviinţă. Mai departe, povesteşte el: „Am făcut în Italia grădiniţa şi începutul şcolii primare, pentru că am revenit în ţară apoi. Am şi jucat un an fotbal acolo. De la 8 la 9 ani. La Brescia. Dar fiind mic, nu am avut ce să acumulez”. Fireşte, prima întrebare care ne-a venit în cap a fost legată de vreun coleg din acea perioadă care a ajuns sus ca fotbalist. Geambaşu avea răspunsul pregătit.

Coleg cu un talent de-al lui Chievo Verona

„Am fost în echipă atunci şi în clasă cu un băiat pe care îl cheamă Nicola Danieli. Acum joacă la juniorii lui Chievo Verona. A fost şi pe la echipa mare, mi se pare. Este singurul de care ştiu”, ne spune Daniel. Curiozitatea ne îndeamnă să căutăm detalii. Iar Danieli are chiar cont pe transfermarkt.de şi este cotat la 50.000 de euro. Tocmai a fost promovat la echipa U19 a lui Chievo, după ce anul trecut a jucat la U17. Şi joacă. Dar gata, să revenim la eroul nostru. Unul dintre cei 11 care încep, etapă de etapă, în primul unsprezece pentru AFC Rapid, în liga a cincea.

Patru ani de pauză forţată!

Daniel Geambaşu a jucat numai la echipa din Giuleşti. Însă nu s-a apucat de fotbal imediat cum s-a întors din Italia. Ba dimpotrivă, a stat chiar patru ani pe tuşă! La porţile Rapidului a bătut prin 2011 şi de atunci aici a rămas. „Şcoala generală am făcut-o în Tărtăşeşti, comuna Dâmboviţa. Nu aveam cum să joc fotbal la nivel organizat… Mai ales la Rapid. Abia în liceu m-am mutat în Bucureşti. Atunci, cel mai bun prieten al meu, rapidist fiind, mi-a spus să merg să dau probe la Rapid. Mi-a plăcut foarte mult, aşa că am rămas. Am început fundaş stânga. Am mai jucat mijlocaş stânga şi atacant. Dar pentru că am forţă şi viteză, domn profesor Dobre m-a prefear mereu în apărare”, ne povesteşte Geambaşu.

La Rapid de la 13 ani

Aşadar, la 13 ani s-a reapucat de fotbal. Şi a făcut-o la Rapid! Un puşti matur, ca de altfel mulţi dintre colegii săi, Geambaşu recunoaşte că tangenţele lui cu Rapid până să vină în Giuleşti erau destul de mici. „Nu am avut legături cu Rapid până am venit să joc la grupa domnului Dobre. Însă la televizor vedeam ce echipa frumoasă este şi, mai ales, ce suporteri fantastici are. Au fost elemente decisive care m-au convins că merită să dau probe de joc la acest club minunat. Şi iată-mă, după cinci ani, jucând tot aici!”, vorbeşte cu patos Geambaşu pentru 1923.ro.

A refuzat două oferte din ligi superioare

Fundaşul stânga a acceptat să joace pentru AFC Rapid. Chiar şi în liga a cincea. În ciuda faptului că, încă de pe vremea în care era doar junior putea părăsi Grantul. „Cam acum doi ani, când Afumaţi era în liga a treia, a vrut să mă ia . La fel şi Metalul Reşiţa, mai recent. Vorbim de data aceasta despre al doilea eşalon. Eu însă nu am vrut să plec. Mi-am dorit să joc la prima echipă a Rapidului. Chiar şi în liga a cincea!”, se încheie povestea aparte a lui Daniel Geambaşu. Un puşti talentat, pe care sper să îl vedem jucând pentru Rapid până la nivelul Ligii 1!

1 COMENTARIU