Cristi Săpunaru intră în istoria României

sapunaru
Săpunaru

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Cristi Săpunaru a jucat pentru prima dată fundaş central în naţionala României! Asta după ce a mai jucat ca fundaş dreapta şi mijlocaş defensiv. Săpun a fost integralist în victoria cu 5-0 de pe terenul Armeniei! Pentru prima dată, după 12 ani, România marchează de cinci ori într-un meci în deplasare. În 2004 obţineam o victorie cu 5-1 la Andorra acasă în preliminariile CM 2006. De altfel, este al treilea cel mai categoric scor pe care România îl obţine în istoria ei în preliminarii. După 8-1 în Liechtenstein, pentru CM 1998 şi 7-0 pe terenul lui Luxemburg în preliminariile EURO 2004.

Performanţă unică pentru Cristi Săpunaru!

Dar Săpunaru a intrat definitiv, alături de ceilalţi 13 jucători utilizaţi de Christoph Daum, în istorie şi din alt motiv. Conform statisticilor, România a reuşit cel mai rapid scor de 3-0 într-un meci din preliminariile CM. După ce Bogdan Stancu, Adi Popa şi Răzvan Marin au marcat în primele 12 minute ale întâlnirii de la Erevan. Nicio altă echipă nu a reuşit să dea trei goluri în primele 12 minute ale unei partide din preliminariile Cupei Mondiale. Ultimele două goluri au fost marcate de Stanciu şi Chipciu. De menţionat este că din minutul 3 Armenia a jucat în 10 oameni. Bravo, Cristi Săpunaru!

Am răzbunat eşecul din 2005

În urmă cu 11 ani, România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2006 din cauza unui rezultat de 1-1 tocmai în Armenia. Interesant este că atunci naţionala caucaziana era mai slab cotată decât în prezent, în timp ce România era considerată, încă, o echipă bună din Europa de Est. Unicul gol românesc a fost dat atunci de Ciprian Marica.