Când şi vremea se schimbă pentru Rapid

rapid
rapid

Doar 40 de rapidişti, atât! Pentru că meciul se joacă într-un campus studenţesc. Iar bieţii studenţi sunt expuşi. Într-un campus studenţesc unde, până de curând, era o bodegă în toată regula, numită Jeg. Sugestiv. În acelaşi campus studenţesc unde gunoaiele se aruncă pe geam şi unde acum câţiva ani şobolanii colcăiau pe platforma mezaninului. Nu mai ştim ce e acum, pentru că nu am mai fost de ceva vreme prin Leu A. Dar în mod cert nu sunt nişte locaţii pline de martiri în devenire. Sau de fiinţe neprihănite care nu ştiu ce înseamnă un meci de fotbal. Dar sunt alte discuţii. Cu toată opoziţia firmei de pază, pe lângă cele 108 locuri din tribune au mai intrat oameni. Joacă Rapid, nu se poate altfel!

Spectacol marca Dovleac: 3-0 pentru Rapid

Mai are şi meci cu liderul. Cum să lipsim noi, rapidiştii? Începutul meciului, întârziat cu opt minute, a găsit vreo 250 de oameni în tribune, dar şi în împrejurimi. Rapid joacă ca în poveşti, aşa că pe la mijlocul primei reprize numărul lor sare de 300. Pe garduri, în copaci. Vin mai mulţi agenţi de pază… Asta e, n-ai ce face. Vin şi studenţi. Studente. Toată lumea e la derby. Dovleac e în zi mare! Pe banda stângă, printre frunzele ruginii care coborau continuu din copacii ce flancau tribuna, numărul 17 al lui Mihai Iosif face ravagii. Îşi înşiră adversarii ca pe mărgele şi centrează excelent. Pentru 1-0. Apoi prelungeşte în faţa porţii pentru finalizarea simplă a lui Bărbălău. Imediat marchează şi un gol. Ca să fie treaba treabă şi victoria rezolvată.

suporteri-rapid

Mihai Iosif, cu gura pe jucători

VK Soccer e în stare de şoc. Pe terenul decent, dar cu iarbă cam mare şi uşor denivelat, jucătorii lui Viorel Kraus junior par pierduţi. Au spulberat tot până acum. Dar nu au mai jucat în faţa unei galerii precum cea a Rapidului. Nu le iese nimic. Doar o bară la 0-0. Atât! Băieţii lui Iosif zburdă, impulsionaţi şi de antrenor. „Dovleeeeeeeaaaaac, atacă bara a douaaaaa!” sau „Berecheeeeeeet, intră în jooooc!” Doar două dintre îndemnele venite de pe margine. Toţi rapidiştii au pulsul 200. Băieţii joacă peste aşteptări. Lumea continuă să vină şi să vadă marele derby. Probabil cel mai profesionist club din ligile de amatori pare mic pe lângă Rapid. „Noi suntem VK Soccer, echipă mică, de liga a cincea! Ce caută Rapid aici?!” Sunt vorbele unui oficial de la echipa galben-albastră.

CITEȘTE ȘI  Absență de marcă! Ionuț Voicu nu poate juca la Buzău

Arbitrul a fost luat la rost

De la începutul meciului, când zeci de suporteri rapidişti erau nemulţumiţi că nu puteau intra. Toată lumea vede meciul. Organizarea e bună. Arbitrajul la fel, chiar dacă la 0-0 nu ni se dă un penalty clar. „Băi, Pokemoaneeee!”, „Arbitre, ai cele mai frumoase picioare din tot fotbalul românesc!” sau „Eşti cumva cumnatul lui Petre Roman?!” Sunt replicile din tribune care condimentează driblingurile irezistibile ale lui Dovleac. Şi raidurile excelente ale lui Narcis Ioniţă. La meci sunt Marian Rada, Vasile Copil, care e preşedinte de onoare, dar şi Cosmin Novac. Golgheterul de la juniorii republicani de anul trecut şi legitimat acum la Domneşti. Pe bancă, e şi eternul Gică Păun. Maseur ce activează la Rapid de 40 de ani!

„Dacă eşti tu aici, înseamnă că ăsta e Rapidul!”

O figură emblematică, ce-l determină pe un suporter cărunt să exclame: „Gică, dacă eşti tu aici, înseamnă că ăsta e Rapidul!” Şi într-adevăr! Ăsta e Rapidul! Numai Rapid putea face 1-1 cu o echipă al cărei portar nu are o mână, dar să spulbere liderul. O echipă cu 65 de goluri marcate până să dea de trupa lui Iosif. Penalty-ul neacordat este uitat. Arbitrul arată de două ori punctul cu var. Pentru două henţuri clare. Bimbarec Stancu şi Cocu sunt cei care urcă scorul la 5-0. În copacul de pe margine mai apare un fan. Se vede bine jocul din peluza de ocazie. Marian Rada stă cocoţat pe clădirea ce găzduieşte vestiarele. Şi vremea e cu Rapid. Pentru că frigul din această săptămână e dat uitării. Un soare bând încălzeşte cele 350 de suflete care sunt în incinta complexului Leu pentru marele meci. Suporteri, jucători, antrenori, oficiali ş.a.m.d.

CITEȘTE ȘI  CLASAMENT | FC Rapid 1923, egal dramatic și locul 3. Cum arată ierarhia

11-m-rapid

Încep schimbările la Rapid

Rapid nu se opreşte. Ioniţă îşi face treaba şi îi pune mintea pe frunte lui Ursescu! 6-0 şi primul gol al sezonului pentru fundaşul central! Ce frumos! Ce meci face Rapid! Bravo, băieţi! Mihai îşi poate menaja din titulari. Rând pe rând, Berechet, Dovleac, Bărbălău şi Costache. Piese grele în primul 11. Ioniţă rămâne. Golgheterul însă nu are vreun gol. Aleargă şi driblează ca nebunul, dar şuturile sale nu prind poarta. Totul pare din ce în ce mai calm. Nici rapidiştii par că nu vor să-şi umilească adversarii. Deja 6-0 e prea mult. Nervii cedează însă în dreptul liderului. Un jucător dă cu cotul în capul noului intrat Stoian. Roşu direct. Păcat, nu mai erau decât 15 minute… O asemenea înfrângere e însă foarte greu de digerat. Pedala de acceleraţie nu e apăsată. Doar frunzele uscate continuă să cadă pe partea pe care Dovleac a făcut ravagii…

Ioniţă mai pune două la zestre: are 12 goluri marcate

Imediat însă, VK Soccer rămâne în 9. Al doilea galben, din nou nervi. Şi o lovitură liberă dintr-o poziţie excelentă. Portarul e prost plasat. Ioniţă vede şi bagă mingea în plasă. Ce execuţie! Superb! Este unul dintre meciurile memorabile făcute de Rapid. Copiii lui Iosif au muşcat din adversari. Adversari care, paradoxal, sunt conduşi de rapidişti. 0-7, aşa cum a bătut Rapid Oţelul la Galaţi în 2007. Dar în prima ligă… VK Soccer are însă forţa, umilită, şi cu doi oameni mai puţini, să dea un gol. Meritau golul de onoare. Mari ocazii nu au avut, însă parcă prea duri am fost… Totul e în van… Fiindcă finalul îi prinde cu încă un om eliminat. Tot pentru două galbene… Şi pe un contraatac fulgerător, Narcis Ioniţă nu iartă şi închide tabela. Cum, necum, tot el e golgheterul partidei. A dat două goluri şi are 12 în total. Rapidistul lunii septembrie îşi face iar datoria!

CITEȘTE ȘI  EXCLUSIV | Nicolae Vasile a povestit cum a fost refuzat de FC Rapid 1923

Lacrimile învinşilor se preling printre frunzele ruginii…

O echipă frumoasă, plină de entuziasm. În traducere, plină de rapidism! Suporterii şi jucătorii sărbătoresc acum victoria. Ziua frumoasă de toamnă târzie continuă să se scurgă. În câteva ore trecem la ora de iarnă. Băieţii ne fac încă o bucurie. Ne pare rău când vedem lacrimi. Lacrimile celor de la VK Soccer. Sunt oameni care plâng. Şi nu de bucurie. Nu se aştepta nimeni la aşa ceva… Liderul a fost pulverizat. Rapid se apropie la două puncte. E tot pe 2, însă are un meci mai puţin. O partidă cu FC Galaxia. Meci care, cel mai probabil, va fi câştigat lejer pe Giuleşti. Oficial, turul s-a terminat. În campusul studenţesc Leu… Urmează din nou excentricităţile ligii a cincea… Meci acasă cu Frăţia II, în deplasare la Băneasa, echipa şaormarilor, şi aşa mai departe… Până atunci să ne bucurăm de această superbă duminică de octombrie! Băieţii ne-au făcut fericiţi!

bucurie-rapid

rapid-vk-soccer

LĂSAȚI UN MESAJ