Wilfred Moke şi balada omului uituc

Wilfred Moke a ajuns la fcsb şi este mândru nevoie mare. Dincolo de faptul că este confruntat cu întrebări absolut cretine din partea media, că aşa e în ţară, mijlocaşul e şi cam uituc. Recent a zis că fcsb nu se compară cu Rapid. Că în Giuleşti juca în liga a doua, că aici e greu, că trebuie trofee. Într-un fel are dreptate, judecând obiectiv. Numai că Moke nu avea voie să vorbească astfel despre Rapid. Ştiind rivalitatea de moarte dintre cele două cluburi, această comparaţie trebuia evitată.

Moke a dat totul pentru Rapid, a jucat impecabil, însă uită anumite aspecte. Uită că după ce a plecat la FC Voluntari era aproape nelipsit de la meciurile de pe Giuleşti. Da, da, francezul venea aproape la fiecare meci! Era acolo, la tribuna VIP. L-am văzut cu ochii noştri. Lui Moke i-a plăcut la Rapid, din toate punctele de vedere. Dar a uitat. Acum vorbeşte despre Rapid ca despre o echipă mică, insignifiantă. Nu mai contează pentru el, se pare.

Cel mai tare doare pentru că, pe lângă situaţia win-win dintre cele două părţi în aparenţă, Moke e cel care a avut mult mai mult de câştigat. Wilfred Moke a venit la Rapid din postura de fotbalist semiprofesionist! Ca să nu spunem amator… Fiindcă el nu a jucat vreodată mai sus de liga a treia spaniolă. O fi o competiţie bună, dar hai să nu o ridicăm la rang de superforţă. Poveştile cu Xerez şi Real Madrid B şi impresari care i-au dorit răul sunt unele atât de româneşti încât nu merită să le mai luăm prea mult în seamă. Dureros e doar că Moke a uitat de unde a plecat.

A uitat când suferea pentru Rapid. A uitat cei 10.000 de suporteri care au venit la promovarea echipei, iar el era acolo, în tribuna VIP. Un pic invidios că nu a jucat decât în tur. Moke nu are dreptul să vorbească de rău despre Rapid sau să gândească ceva nepotrivit despre acest club. Probabil că dacă nu venea în Giuleşti, el nu juca acum la marele fcsb, ci pe la vreo echipă de cel mult liga a patra din Spania. Că, deh, la aproape 29 de ani, şi liga a treia devenea o ţintă prea înaltă.Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

1 COMENTARIU