Şumi, să nu antrenezi Dinamo vreodată!

marius sumudica
marius sumudica

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Marius Şumudică, eşti unul dintre cei mai iubiţi rapidişti!

Ai fost golgheter în ’99, ai fost antrenor în 2010. Ai câştihgat trofee cu Rapid. Ţi-ai declarat dragostea necondiţionată faţă de culoarea vişinie ori de câte ori ai avut ocazia. Eşti antistelist declarat. Ne mândrim cu tine! Dar, orice suporter rapidist s-a simţit jignit de declaraţia pe care a-i făcut-o acum două zile. Cum adică ai antrena Dinamo fără probleme?! Spune-ne, te rugăm, care este diferenţa dintre steaua / fcsb şi Dinamo, din moment ce cu toţii ştim că au aceeaşi sorginte!? Şumi, tu realizezi ce ai spus şi ce ar însemna planul tău pus în practică?

Poate nu conştientizezi câte mii de inimi ai frânge. Adică tu, marele rapidist Marius Şumudică să o antreneze pe Dinamo??? Nu îţi cerem să retractezi cele spuse, din respect pentru ceea ce reprezinţi tu pentru Rapid! Şi pentru fotbalul românesc! Dar suporterii rapidişti de pretutindeni te roagă să nu mai spui asta vreodată. Cu atât mai puţin să pui în practică ceea ce ai spus! Ar fi una dintre cele mai mari blasfemii din istoria Rapidului. Nu crezi poate… Păi să crezi! Pentru că argumentul principal este foarte simplu: tu eşti unul dintre cei mai mari ambasadori ai Rapidului. Iar numele lui Dinamo scris în CV-ul tău ar arăta odios.

marius sumudica rapid

Să nu crezi că sugerăm să vii la Rapid în liga a 5-a, a 4-a… Nu, Doamne fereşte! Ai valoare mult prea mare. Meriţi să antrenezi la un nivel înalt, mult timp de acum încolo. Chiar în campionatele puternice ale Europei. Da, chiar acolo! Fără urmă de exagerare. Pentru că, oricum, noi ştim că ai fi venit la Rapid şi când era cu un picior în B. Ştim că ai fi dat bani de la tine să fii acolo. Şi suntem siguri că rămâneai şi în liga a doua. Ai fost îndepărtat nedrept de nişte oameni minusculi. Dar dacă rămâneai, nu mai făceai imposibilul cu Astra. Ai reuşit să devii cel mai bun antrenor din România. Şi nu e deloc uşor în actuala situaţie a fotbalului românesc. Mai ales când eşti la un club în care nu ai băgat bani decât tu.

Prin transferul jucătorilor pe care i-ai dus la o megavaloare, prin banii din drepturile TV şi de la UEFA. Sume venite ca urmare a câştigării titlului. Cum să te duci tu, Marius Şumudică, la Dinamo? Şi în definitiv cine este Dinamo? Este, la ora actuală, un club de pluton, aproape de anonimat. Păi asta e valoarea ta?! Sau să spunem că gândeai în perspectivă… Oare s-au terminat echipele?! Sunt mii! Lasă Dinamo, uit-o! Unii râd de tine că te autopropui, dar sperăm că nu îi iei în seamă. Doar nu crezi că era englez ăla care ţi-a scris şi că apoi a dat mesaj la deţinătorul blogului pe care mai scrie el şi un cocoş fără cap… Îţi zicem noi… Aşa se produc subiectele în România! Că altfel cum?

sumudica sef galerie

În concluzie, te rugăm încă o dată, să nu antrenezi vreodată Dinamo! Ne-ai face să vărsăm multe lacrimi. Tu eşti marele antrenor, Marius Şumudică. Probabil că Dinamo ar avea nevoie de tine, însă tu nu ai nevoie de Dinamo! Ia un club de tradiţie de afară, umple-te de bani la arabi! Dacă rămâi fără soluţii, există şi în România variante de avarie. Sunt multe echipe. Dar nu Dinamo! E rugămintea noastră. Nu putem să te obligăm să faci ceva. Dacă vrei să ţii cont de ea, bine. Dacă nu, la fel de bine. Doar că, în mod cert, antrenând-o pe Dinamo nu vei mai putea avea la fel de mulţi simpatizanţi rapidişti. Aparţii patrimoniului nostru vişiniu şi nu ar avea cum să fie altfel…

marius sumudica

marius sumudica rapid antrenor

Cu sinceritate,

1923.ro – Site-ul suporterilor rapidişti de pretutindeni