STUDIU DE CAZ / Ce este o clonă?

Din păcate, vedem tot mai des în ultimele zile cuvântul „clonă” asociat cu Rapid. Nu ne dăm seama dacă este stăpânit bine acest termen de cei care îl folosesc. În fapt, ne gândim că, poate, nici noi nu îi cunoaştem aşa cum trebuie. Drept pentru care am aruncat un ochi pe dex.ro şi am verificat acolo. Am citit toate definiţiile posibile şi imposibile şi vi le redăm şi aici pentru a fi şi noi siguri că se înţelege sensul de bază. Astfel, din punct de vedere logic, Rapid nu poate fi o clonă. Iar motivarea este mai jos.

CLÓNĂ f. Generație a unei plante de cultură, obținută prin înmulțire vegetativă. /<fr. clone

Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink

CLÓNĂ s.f. v. clon.

Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink

CLON s. n. (Biol.) Totalitatea indivizilor identici proveniți dintr-un singur organism, pe cale asexuată. – Din engl. clone.

Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink

CLON s.n. (Biol.) Ansamblu de indivizi (bacterii, celule, virusuri, plante) care provin dintr-un individ unic. [Var. clonă s.f. / < fr. clone, cf. gr. klon – vlăstar].

Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink

CLON s. n. / s. m. (biol.) ansamblu de celule sau organisme (bacterii, virusuri, plante) cu structură ereditară identică, care provin dintr-un ascendent unic. (< engl., fr. clone)

Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink

clon s. n., pl. clone

Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink

CLON ~e n. Totalitate a organismelor identice multiplicate pe cale asexuată din aceeași celulă sau din același grup de celule. /<fr. clone

Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...

9 COMENTARII

 1. nu mai incerca sa le explici ca nu reusesti.cred,de fapt sunt sigur,ca nu VOR sa inteleaga faptul ca falimentul se va pronunta odata si odata.ce se judeca acum este SUSPENDAREA lui,nu ANULAREA.

 2. Daca se cauta in acte cu atentie, descoperim altceva : „Pe scurt, CS Rapid afirmă că, în 1994, când Copos a „privatizat“ fotbalul giuleştean, nu s-a semnat niciun document care să specifice că palmaresul 1923-1994 trece la noua entitate şi, prin urmare, istoria primilor 71 de ani rămâne la Clubul Sportiv. La gruparea falimentară a lui Valerii Moraru”

  Vedeti dragi rapidisti, din aceasta cauza AFC Rapid nu doar ca este o clona, este o clona fara acoperire in acte…. asta este realitatea

  DOAR atunci cand marca,culorile si palmaresul vor fi scoase la licitatie se va sti CONTINUATOAREA marelui Rapid !

 3. Pare ca primul comentariu a disparut.
  Ce ziceam mai demult si anume ca tot ce inseamna Rapid va fi scos la licitatie se adevereste :
  „Palmaresul nu se duce la niciun AFC Rapid. Manoliu şi-a dat seama. În actul constitutiv scrie clar: numai prin lichidare voluntară a actualei societăţi, FC Rapid SA, poate trece palmaresul la AFC. Lichidarea voluntară presupune că trebuia ca proprietarii să meargă la Registrul Comerţului şi să închidă firma. Palmaresul, sigla, tot ce ţine de marcă, este la FC Rapid. Vor fi scoase la licitaţie“ a spus lichidatorul !

 4. NU EXISTA NICIO SANSA DE SALVARE PENTRU FC RAPID SA! AM EXPLICAT CU SUBIECT SI PREDICAT ACEST LUCRU INCA DIN MOMENTUL PRONUNTARII FALIMENTULUI!

 5. Una din explicatii se potriveste perfect :

  – Totalitatea indivizilor identici (luam explicatia voastra: AFC ul din L5 este RAPID)

  … proveniți dintr-un singur organism (AFC ul provenit din asocierea cu falimentara FC RAPID SA-aceasta din urma s a prezentat ca 1 organism numit unicul Rapid),

  … pe cale asexuată (in cazul asta prin fuga de faliment, de raspundere)

 6. Voi ,redactia asta chiar faceti comentarii de prost gust. Mai bine dati idei de salvare a echipei falimentare. Nu intelegem cum nu se doreste salvarea echipei falimentare si se sustine cu atata ardoare niste echipe infintate de unii chiar rau facatorii si sustinatorii falimentului echipei originale. Voi sunteti normali cu adevarat?

Comments are closed.